bewaar
Aardappeltortilla met tomatensalade
Aardappeltortilla met tomatensalade
bewaar

Aardappeltortilla met tomatensalade

25 min. bereiden
93waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

2 el

traditionele olijfolie

425 g

barbecue minikrieltje

6

middelgrote eieren

50 ml

kraanwater

125 g

chorizoworst aan een stuk

500 g

tomaat

75 g

rucolaslamelange

75 ml

sladressing caesar

Aan de slag

1

Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de krieltjes met de ui 10 min. Klop in een kom de eieren los met het water en zout en peper naar smaak. Snijd de chorizo in halve plakjes.

2

Verhit weer 1 el olie in de koekenpan. Voeg het eimengsel en de chorizo aan de krieltjes toe. Bak de dikke omelet (tortilla) op halfhoog vuur tot de bovenkant is gestold. Keer de tortilla met behulp van een deksel en bak de onderkant op hoog vuur in 2-3 minuten bruin. Snijd de tomaten in vieren. Meng vlak voor het serveren de sla, tomatenpartjes en sladressing. Snijd de aardappeltortilla in punten en serveer met de tomatensalade.