bewaar
Chorizokroketjes
Chorizokroketjes
bewaar

Chorizokroketjes

Tapasavondje of niet: chorizokroketjes kunnen altijd.

1 uur bereiden
2 uur 15 min. wachten
3waarderingen

Ingrediënten

30 porties

200 g

chorizo

15 g

verse platte peterselie

1

citroen

110 g

ongezouten roomboter

100 g

tarwebloem

500 ml

halfvolle melk

½ tl

zout

½ tl

gerookte-paprikapoeder

225 g

mayonaise

5

middelgrote eieren

250 g

panko

Dit heb je nodig

  • spuitzak

  • vershoudfolie

  • keukenthermometer

  • frituurpan of ruime pan

Tapasavondje of niet: chorizokroketjes kunnen altijd.

Aan de slag

1

Snijd de chorizo in stukjes van een ½ cm. Verhit een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur en bak de chorizo 8 min. Roer regelmatig. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

2

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Boen de citroen, rasp de gele schil en pers de vrucht uit

3

Smelt de boter in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur en roer er ¾ bloem erdoorheen. Laat al roerend 6 min. garen. Schenk de melk, het zout en het gerookte-paprikapoeder erbij en breng op smaak met zwarte peper. Breng al roerend met een garde aan de kook en laat 3 min. koken terwijl je blijft roeren.

4

Haal de pan van het vuur en roer ½ van de peterselie, ½ van het citroensap en -rasp en de chorizo erdoor. Schep het mengsel in een platte bak en laat afgedekt 2 uur afkoelen in de koelkast.

5

Roer ondertussen de rest van de peterselie, citroenrasp en sap door de mayonaise en bewaar afgedekt tot gebruik in de koelkast.

6

Leg een stuk vershoudfolie op een grote platte schaal die in de koelkast past. Doe de kroketvulling in een spuitzak. Knip aan het uiteinde een gat van 4 cm en spuit op de schaal ca. 30 kroketjes van 4 cm lang. Zet de schaal 15 min. in de koelkast.

7

Zet 3 diepe borden naast elkaar. Doe rest van de bloem met peper en eventueel zout in bord 1, klop de eieren los in bord 2 en doe de panko in bord 3. Rol de kroketjes achtereenvolgend door de bloem, het ei en de panko.

8

Verhit de olie in een (frituur)pan tot 190 °C. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer. Frituur de kroketjes in delen in ca. 1 min. goudbruin. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de kroketjes met de citroenmayonaise.

bewaartipDe gevormde kroketjes kunnen 3 maanden in de vriezer worden bewaard. Vries ze eerst in op de schaal. Als ze eenmaal bevroren zijn kunnen ze samen in een afgesloten bak, dan plakken ze niet meer aan elkaar.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Chorizokroketjes

Tapasavondje of niet: chorizokroketjes kunnen altijd.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig