Taugé
Taugé

Taugé

Taugé kom je in bijna iedere Oosterse keuken wel tegen en dat is met goede reden. Deze witte ontkiemde bonensoort geeft namelijk een kruidige bite aan je gerecht. Zorg ervoor dat je deze groente niet te lang kookt zodat het zo z'n knapperigheid behoudt.

Is taugé rauw te eten?

Is taugé rauw te eten?

Rauwe taugé heeft een fijne crisp en kun je prima rauw eten. Er bestaat echter wel de kans dat kiemgroente (zoals bijvoorbeeld taugé) besmet is met bacterien als salmonella. Zorg ervoor dat je je de taugé van te voren goed wast en even onderdompelt in heet water, hitte dood namelijk deze bacteriën.

Is taugé goed voor je?

Het is niet voor niets dat je taugé vaak terug ziet komen in verschillende Oosterse gerechten. Naast het feit dat je met taugé heel veel kanten op kan in de keuken, is het ook nog eens ontzettend gezond voor je! Deze kleine witte boontjes zitten namelijk tjokvol met vitamine B, C, calcium en ijzer, absoluut de moeite waard dus.

Is taugé goed voor je?
Vegan gadogado met tempeh en groenten

Vegan gadogado met tempeh en groenten

  1. Halveer de tempeh in de breedte, snijd in dunne plakken en snijd deze in de lengte in dunne reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tempeh in 8 min. krokant. Voeg de ketjap en sambal toe en bak nog 2 min.
  2. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen, halveer ze en kook in 5 min. beetgaar. Voeg de laatste minuut de taugé toe. Giet af en spoel af met koud stromend water.
  3. Bereid ondertussen de gadogadosaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne schuine plakken. Snijd de halve kropsla in repen en hak de pinda’s grof.
  4. Meng de groenten en verdeel over een grote schaal. Verdeel de tempeh erover en bestrooi met de pinda’s. Serveer met de gado-gadosaus en kroepoek.