Bami met taugé

aziatisch
hoofdgerecht
4 personen
3
76
Advertentie
Ingrediënten
- 300 g mienestjes (pak 500 g)
- 4 eieren
- 1 duopak magere spekreepjes (250 g)
- 3 preien (gewassen en in ringen)
- 1 stazak boemboe (bami goreng (100 g))
- 1 bakje taugé (125 g)
- 4 el seroendeng (bakje 200 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.
- Bak ondertussen de spekreepjes 5 min. in een koekenpan zonder olie of boter.Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Bak de prei 5 min. in het achtergebleven vet. Voeg de boemboe toe en bak nog 2 min. Schep de mie, spekjes en taugé erdoor en bak nog 2 min. Verdeel de bami over 4 borden. Snijd de eieren in parten en leg erop. Bestrooi met de seroendeng.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 600 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 63 g
- vet 24 g
Ook te zien in
Allerhande magazine 2012 nr. 06 - Het beste uit Europa
,
Receptkaart 2012 week 22-25