Ba­mi met bal­le­tjes

(67) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 67

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe in een vergiet en spoel af met koud water.
  2. Verhit 1/3 van de zonnebloemolie met de kerriepoeder en bak de runderballetjes in 15 min. goudbruin en gaar.
  3. Verhit de rest van de zonnebloemolie in een wok en fruit de boemboe 1 min. Draai het vuur hoog, voeg de wokgroente en prei toe en roerbak 4 min. Voeg de mie, tonkatsusaus (uit de bak met wokgroente) en taugé toe. Verwarm al omscheppend nog 2 min.
  4. Schep de bami in 4 kommen of diepe borden en verdeel de runderballetjes erover.
video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Bami met balletjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­mi met bal­le­tjes

1
1
  • 300 g fijne mienestjes

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe in een vergiet en spoel af met koud water.

2
2
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 tl kerriepoeder
  • 325 g rundergehaktballetjes

Verhit de olie met de kerriepoeder en bak de runderballetjes in 15 min. goudbruin en gaar.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie
  • 100 g boemboe bami goreng

Verhit de olie in een wok en fruit de boemboe 1 min.

4
4
  • 395 g tonkatsu wokgroente
  • 1 verse prei

Draai het vuur hoog, voeg de wokgroente en prei toe en roerbak 4 min.

5
5
  • 125 g taugé

Voeg de mie, tonkatsusaus (uit de bak met wokgroente) en taugé toe. Verwarm al omscheppend nog 2 min.

6
6

Schep de bami in 4 kommen of diepe borden en verdeel de runderballetjes erover.

7
7
  • 1 verse prei

Was de prei en snijd in dunne ringen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.