bewaar
Omelet met pittige roerbakreepjes en soja-mayodressing
Omelet met pittige roerbakreepjes en soja-mayodressing
bewaar

Omelet met pittige roerbakreepjes en soja-mayodressing

Een snelle-Jelle-recept voor een vegalunch vol smaak.

15 min. bereiden
1waardering

Ingrediënten

2 personen

1 teen

knoflook

4

middelgrote eieren

3 el

(arachide)olie

180 g

pittig gekruide tofu roerbakreepjes

200 g

gesneden prei

½

limoen

2 el

mayonaise

1 el

sojasaus

65 g

taugé

1 el

zwart sesamzaad

Een snelle-Jelle-recept voor een vegalunch vol smaak.

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn. Klop de eieren los met de knoflook, wat peper en eventueel zout. Verhit in 2 koekenpannen elk een ½ el olie en verdeel het eimengsel over de pannen. Doe de deksel op de pan en bak de omeletten op laag vuur 5 min.

2

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de roerbakreepjes op middelhoog vuur in 4 min. krokant. Voeg de laatste 2 min. de prei toe. Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil. Pers de halve vrucht uit.

3

Meng de mayonaise, sojasaus, het limoenrasp en 1 el limoensap tot een dressing. Breng op smaak met peper. Verdeel de omelet over 2 borden en verdeel de roerbakreepjes, prei en taugé erover. Verdeel de dressing erover en bestrooi met het sesamzaad.

combinatietipLekker met fijngesneden selderij.

Omelet met pittige roerbakreepjes en soja-mayodressing

Een snelle-Jelle-recept voor een vegalunch vol smaak.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig