Ome­let met pit­ti­ge roer­bak­reep­jes en so­ja-may­odres­sing

Een snelle-Jelle-recept voor een vegalunch vol smaak.

(1) waardeer
Een snelle-Jelle-recept voor een vegalunch vol smaak. 2 personen
4 1

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Klop de eieren los met de knoflook, wat peper en eventueel zout. Verhit in 2 koekenpannen elk een ½ el olie en verdeel het eimengsel over de pannen. Doe de deksel op de pan en bak de omeletten op laag vuur 5 min.
  2. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de roerbakreepjes op middelhoog vuur in 4 min. krokant. Voeg de laatste 2 min. de prei toe. Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil. Pers de halve vrucht uit.
  3. Meng de mayonaise, sojasaus, het limoenrasp en 1 el limoensap tot een dressing. Breng op smaak met peper. Verdeel de omelet over 2 borden en verdeel de roerbakreepjes, prei en taugé erover. Verdeel de dressing erover en bestrooi met het sesamzaad.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden selderij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 61 g
    waarvan verzadigd 10  g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 35-36

Omelet met pittige roerbakreepjes en soja-mayodressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ome­let met pit­ti­ge roer­bak­reep­jes en so­ja-may­odres­sing

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 4 middelgrote eieren

Snijd de knoflook fijn. Klop de eieren los met de knoflook, wat peper en eventueel zout.

2
2
  • 1 el (arachide)olie

Verhit in 2 koekenpannen elk een ½ el olie en verdeel het eimengsel over de pannen. Doe de deksel op de pan en bak de omeletten op laag vuur 5 min.

3
3
  • 2 el (arachide)olie
  • 180 g pittig gekruide tofu roerbakreepjes
  • 200 g gesneden prei

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de roerbakreepjes op middelhoog vuur in 4 min. krokant. Voeg de laatste 2 min. de prei toe.

4
4
  • ½ limoen

Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil. Pers de halve vrucht uit.

5
5
  • 2 el mayonaise
  • 1 el sojasaus

Meng de mayonaise, sojasaus, het limoenrasp en 1 el limoensap tot een dressing. Breng op smaak met peper.

6
6
  • 65 g taugé

Verdeel de omelet over 2 borden en verdeel de roerbakreepjes, prei en taugé erover.

7
7
  • 1 el zwart sesamzaad

Verdeel de dressing erover en bestrooi met het sesamzaad.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden selderij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.