bewaar
Vegetarische bami goreng
Vegetarische bami goreng
bewaar

Vegetarische bami goreng

De lekkerste maak je gewoon zelf. Deze vegetarische met omeletrolletjes en komkommer bijvoorbeeld.

20 min. bereiden
licht pittig
80waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

eiernoedels

1

ui

3 el

zonnebloemolie

180 g

pittig gekruide tofu roerbakreepjes

400 g

Chinese wokgroente taugé-rode paprika

75 ml

woksaus gember

3

middelgrote eieren

1

komkommer

De lekkerste maak je gewoon zelf. Deze vegetarische met omeletrolletjes en komkommer bijvoorbeeld.

Aan de slag

1

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en bewaar een kopje kookvocht. Spoel koud onder stromend water.

2

Snijd de ui in parten. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de ui, tofu en groenten 5 min. Voeg de woksaus toe en meng het door de groente. Schep de noedels erdoor.

3

Klop de eieren los met 4 el opgevangen kookvocht en peper en zout. Verhit in een koekenpan de rest van de olie en voeg het eimengsel toe. Rol de omelet op en snijd in plakjes. Snijd de komkommer in reepjes. Schep de bami op de borden en verdeel de omeletrolletjes en komkommerreepjes erover.

tip

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.