Sugarsnaps
Sugarsnaps

Sugarsnaps

Sugarsnaps zijn supersnel klaar! Even koken of wokken serveren maar. Tip: maak een salsa van sugarsnaps en avocado.

Wat zijn Sugarsnaps?

Wat zijn Sugarsnaps?

Sugarsnaps zijn knapperige, ietwat zoete peulvruchten. Ze zijn ontstaan uit een kruising tussen erwten en peultjes. Sugarsnaps eet je in z’n geheel.

Hoe moet je sugarsnaps bereiden?

Je kunt sugarsnaps koken, wokken, roerbakken, stomen of geblancheerd in salades verwerken. Meestal worden ze in de wok bereid, om na 3-5 minuten heerlijk beetgaar te zijn. Het is niet nodig om de erwtjes van hun ‘jasje’ te ontdoen. Het enige waar je op moet letten is dat je het draadje; de naad en het bovenste puntje er afsnijdt.

Hoe moet je sugarsnaps bereiden?
Zoetzuur varkensvlees met bosui

Zoetzuur varkensvlees met bosui

Ingrediënten

4 personen

300 g

varkenshaas

2 tenen

knoflook

3

bosuien

2 el

wokolie

3 el

gembersiroop

3 el

limoensap

200 g

verse sugarsnaps

250 g

cherrytomaten

250 g

verse ananasstukjes

300 g

1 minuut basmatirijst

Dit heb je nodig

  • magnetron

  1. Snijd de varkenshaas in plakjes, de knoflook fijn en de bosuitjes in schuine stukjes. Verhit de olie in een wok en voeg de varkenshaas, kno„look, gembersiroop, limoensap en zout toe. Roerbak 2 min. en neem met een schuimspaan uit de wok.
  2. Doe de sugarsnaps met de rest van de gembersiroop en de rest van het limoensapin de wok en roerbak 4 min. op laag vuur. Voeg de varkenshaas, tomaten en ananas toe en roerbak nog 4 min. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Schep de bosui door de varkenshaas en serveer met de rijst.

Direct aan de slag