Open lasagne met groene groenten
Geen ovenschaal, maar gestapeld op je bord, niks te verbergen!
640 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
300 gram broccoli
broccoli
200 gram verse sugarsnaps
verse sugarsnaps
225 gram diepvries tuinerwten
diepvries tuinerwten
1 citroen
citroen
250 gram mascarpone
mascarpone
125 ml verse slagroom
verse slagroom
250 gram verse lasagnebladen
verse lasagnebladen
2 eetlepel traditionele olijfolie
traditionele olijfolie
15 gram verse basilicum
verse basilicum
1 theelepel 4-seizoenenpeper
4-seizoenenpeper
Ontdek meer van dit soort gerechten
Snijd de broccoli in roosjes. Kook ze 3 min. in ruim water. Voeg de sugarsnaps en tuinerwten toe en kook 2 min. mee. Giet af.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Breng in een steelpan het citroenrasp en -sap tegen de kook aan. Voeg de mascarpone en slagroom toe en draai het vuur laag. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de lasagnebladen 3 min. in ruim water. Neem met een tang uit de pan en besprenkel met de olie.
Scheur de basilicumblaadjes in stukjes. Leg op elk bord 1 lasagneblad. Bedek met de helft van de groenten en 1/3 van de citroensaus. Leg hier 1 lasagneblad, de rest van de groenten, 1/3 van de citroensaus en de helft van het basilicum op. Dek af met 1 lasagneblad, de rest van de citroensaus, de rest van het basilicum en bestrooi met de peper.
- combinatietipLekker met tomaat & olijfbrood.
Open lasagne met groene groenten
Instructievideo - 03:08 min.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Open lasagne met groene groenten
Geen ovenschaal, maar gestapeld op je bord, niks te verbergen!

hoofdgerecht
4 personen
640 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de broccoli in roosjes. Kook ze 3 min. in ruim water. Voeg de sugarsnaps en tuinerwten toe en kook 2 min. mee. Giet af.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Breng in een steelpan het citroenrasp en -sap tegen de kook aan. Voeg de mascarpone en slagroom toe en draai het vuur laag. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de lasagnebladen 3 min. in ruim water. Neem met een tang uit de pan en besprenkel met de olie.
Scheur de basilicumblaadjes in stukjes. Leg op elk bord 1 lasagneblad. Bedek met de helft van de groenten en 1/3 van de citroensaus. Leg hier 1 lasagneblad, de rest van de groenten, 1/3 van de citroensaus en de helft van het basilicum op. Dek af met 1 lasagneblad, de rest van de citroensaus, de rest van het basilicum en bestrooi met de peper.
combinatietip:Lekker met tomaat & olijfbrood.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g broccoli
200 g verse sugarsnaps
225 g diepvries tuinerwten
1 citroen
250 g mascarpone
125 ml verse slagroom
250 g verse lasagnebladen
2 el traditionele olijfolie
15 g verse basilicum
1 tl 4-seizoenenpeper




