Open lasagne met groene groenten

Geen ovenschaal, maar gestapeld op je bord, niks te verbergen!

640 kcal

30 min. bereiden

3/5

(146)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 300 gram broccoli

    broccoli

  • 200 gram verse sugarsnaps

    verse sugarsnaps

  • 225 gram diepvries tuinerwten

    diepvries tuinerwten

  • 1 citroen

    citroen

  • 250 gram mascarpone

    mascarpone

  • 125 ml verse slagroom

    verse slagroom

  • 250 gram verse lasagnebladen

    verse lasagnebladen

  • 2 eetlepel traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

  • 15 gram verse basilicum

    verse basilicum

  • 1 theelepel 4-seizoenenpeper

    4-seizoenenpeper

Aan de slag

  1. Snijd de broccoli in roosjes. Kook ze 3 min. in ruim water. Voeg de sugarsnaps en tuinerwten toe en kook 2 min. mee. Giet af.

  2. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Breng in een steelpan het citroenrasp en -sap tegen de kook aan. Voeg de mascarpone en slagroom toe en draai het vuur laag. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Kook ondertussen de lasagnebladen 3 min. in ruim water. Neem met een tang uit de pan en besprenkel met de olie.

  4. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes. Leg op elk bord 1 lasagneblad. Bedek met de helft van de groenten en 1/3 van de citroensaus. Leg hier 1 lasagneblad, de rest van de groenten, 1/3 van de citroensaus en de helft van het basilicum op. Dek af met 1 lasagneblad, de rest van de citroensaus, de rest van het basilicum en bestrooi met de peper.

  • combinatietipLekker met tomaat & olijfbrood.
  • Open lasagne met groene groenten

    Instructievideo - 03:08 min.

  • Citrus snijden

    Instructievideo - 01:15 min.

Wat vond je van dit recept?

Open lasagne met groene groenten

Geen ovenschaal, maar gestapeld op je bord, niks te verbergen!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig