Open la­sag­ne met zalm, tui­n­erw­ten en fris­se room­saus

Deze lasagne kun je maken zonder oven.

(3) waardeer
italiaans hoofdgerecht Deze lasagne kun je maken zonder oven. 4 personen
3 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de tuinerwten ontdooien. Snipper ondertussen de sjalotten. Halveer de citroen, pers een helft uit en snijd de andere helft in parten. Verhit de helft van de olie in een steelpan en fruit de sjalot 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de helft van de slagroom en de helft van de Scandinavische zalmkruiden toe en laat inkoken tot sausdikte, dit duurt ca. 8 min. Breng op smaak met peper en een ½ el citroensap.
  2. Dep ondertussen de zalm droog met keukenpapier. Bestrooi de zalm met de rest van de Scandinavische zalmkruiden en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalmfilet 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
  3. Kook ondertussen de lasagnebladen in een ruime pan in 4 min. beetgaar.
  4. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Doe de tuinerwten in een zeef en giet er langzaam kokend water over, zodat de erwten warm worden. Doe ⅔ van de erwten in een hoge beker samen met de rest van de slagroom, de helft van de peterselie, peper en eventueel zout en pureer met de staafmixer tot een puree.
  5. Breek de zalm in grove stukken. Leg op elk bord een lasagnevel en verdeel er wat erwtenpuree, tuinerwten, zalm en roomsaus over. Maak zo op elk bord nog 2 lagen. Bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer met de parten citroen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 54 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 43-44

Open lasagne met zalm, tuinerwten en frisse roomsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Open la­sag­ne met zalm, tui­n­erw­ten en fris­se room­saus

1
1
  • 600 g diepvries tuinerwten
  • 2 sjalotten
  • 1 citroen

Laat de tuinerwten ontdooien. Snipper ondertussen de sjalotten. Halveer de citroen, pers een helft uit en snijd de andere helft in parten.

2
2
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een steelpan en fruit de sjalot 2 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 125 ml verse slagroom
  • 1 el Euroma Scandinavische kruiden voor zalm

Voeg de slagroom en de Scandinavische zalmkruiden toe en laat inkoken tot sausdikte, dit duurt ca. 8 min. Breng op smaak met peper en een ½ el citroensap.

4
4
  • 300 g verse zalmfilets
  • 1 el Euroma Scandinavische kruiden voor zalm

Dep ondertussen de zalm droog met keukenpapier. Bestrooi de zalm met de rest van de Scandinavische zalmkruiden en eventueel zout.

5
5
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalmfilet 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

6
6
  • 250 g verse lasagne all’uovo

Kook ondertussen de lasagnebladen in een ruime pan in 4 min. beetgaar.

7
7
  • 15 g verse platte peterselie

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Doe de tuinerwten in een zeef en giet er langzaam kokend water over, zodat de erwten warm worden.

8
8
  • 125 ml verse slagroom

Doe ⅔ van de erwten in een hoge beker samen met de rest van de slagroom, de helft van de peterselie, peper en eventueel zout en pureer met de staafmixer tot een puree.

9
9

Breek de zalm in grove stukken. Leg op elk bord een lasagnevel en verdeel er wat erwtenpuree, tuinerwten, zalm en roomsaus over.

10
10

Maak zo op elk bord nog 2 lagen. Bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer met de parten citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.