Vol­ko­ren­pen­ne met groe­ne groen­ten

(45) waardeer
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 45

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de penne in een pan met ruim water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Verwarm ondertussen de olijfolie in een pan en fruit zachtjes de ui glazig. Schep de peultjes en de tuinerwten erdoor met 75 ml water en smoor ze in 5 minuten zachtjes beetgaar. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop in een kom de eieren los met de slagroom, de citroenrasp, 1-2 eetlepels citroensap en ruim peper en zout. Roer de bieslook erdoor. Meng 2 eetlepels heet pastakookvocht door het roommengsel. Giet de pasta af en roer het roommengsel erdoor. Verwarm het geheel al roerend tot de saus begint te binden. Schep het groentemengsel door de pasta. Schep de penne met saus in diepe pastaborden en strooi het basilicum erover.

combinatietip:

Lekker met versgeraspte grana padano.

Tip:

Voeg wat nootmuskaat naar smaak toe aan het ei-slagroommengsel.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 0  g
Tags
Ook te zien in

Volkorenpenne met groene groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­pen­ne met groe­ne groen­ten

1
1
  • 300 g volkoren penne rigate
  • 2 el milde olijfolie
  • 1 grote ui

Kook de penne in een pan met ruim water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Verwarm ondertussen de olijfolie in een pan en fruit zachtjes de ui glazig.

2
2
  • 200 g peultjes
  • 200 g diepvries tuinerwten
  • 75 ml kraanwater

Schep de peultjes en de tuinerwten erdoor met het water en smoor ze in 5 minuten zachtjes beetgaar.

3
3
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

4
4
  • 3 middelgrote eieren
  • 250 ml verse slagroom

Klop in een kom de eieren los met de slagroom, de citroenrasp, 1-2 eetlepels citroensap (per 4 personen) en ruim peper en zout.

5
5
  • 2 el verse bieslook

Roer de bieslook erdoor. Meng 2 eetlepels heet pastakookvocht (per 4 personen) door het roommengsel.

6
6

Giet de pasta af en roer het roommengsel erdoor. Verwarm het geheel al roerend tot de saus begint te binden.

7
7
  • 15 g verse basilicum

Schep het groentemengsel door de pasta. Schep de penne met saus in diepe pastaborden en strooi het basilicum erover.

combinatietip:

Lekker met versgeraspte grana padano.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.