bewaar
Pennesalade met Amsterdamse uien
Pennesalade met Amsterdamse uien
bewaar

Pennesalade met Amsterdamse uien

30 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

middelgrote eieren

½ zak

volkoren penne rigate

400 g

diepvries tuinerwten

1

rode paprika

1 pot

Amsterdamse uien

4 el

traditionele olijfolie

1 el

Zaanse mosterd

1 pak

hamblokjes

1 zak

rucola

Aan de slag

Kook eieren in 8 min. hard. Kook penne volgens aanwijzingen op verpakking. Spoel in vergiet met koud water af en laat uitlekken. Bereid tuinerwten volgens aanwijzingen op verpakking. Spoel in vergiet met koud water af en laat uitlekken. Laat eieren schrikken, pel en snijd in parten. Maak paprika schoon en snijd in stukjes. Halveer Amsterdamse uien. Klop dressing van olijfolie, mosterd, 3 el uienvocht. Breng op smaak met zout en peper. Meng penne, erwten, paprika, ham, uien, helft van rucola en dressing en schep op 4 borden. Garneer met eiparten en rest van rucola.