bewaar
Sperziebonen met Amsterdamse uien
Sperziebonen met Amsterdamse uien
bewaar

Sperziebonen met Amsterdamse uien

Salade met een Hollands tintje: de uien én mosterd komen hiervandaan

15 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

verse sperziebonen

½

Amsterdamse uien

1 tl

Limburgse mosterd

2 el

mayonaise

4

kleine zoetzure augurken

Salade met een Hollands tintje: de uien én mosterd komen hiervandaan

Aan de slag

1

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het puntje zitten. Halveer de bonen en kook ze in 7 min. beetgaar. Giet af en laat iets afkoelen.

2

Klop 2 el vocht uit het potje uien, de mosterd en mayonaise tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Halveer de augurken en meng met de sperziebonen en uien. Schenk de dressing erover.

tip

algemeenAmsterdamse uien en augurken zijn enkele weken houdbaar in de koelkast. Gebruik ze door de sla of als garnituur bij een borrelhapje.

Sperziebonen schoonmaken

Instructievideo - 00:22 min.