Frisse aardappelsalade
Aardappelsalade met knapperige groenten, een frisse dressing en dille.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 750 g vastkokende aardappelen
- 150 g diepvries tuinerwten
- 1 winterpeen
- 1 stengel bleekselderij
- 4 el Kesbeke Amsterdamse augurken en uitjes (pot à 580 g)
- 2 el mayonaise
- 1 el mierikswortel in pot
- 2 tl mosterd
- 15 g verse dille (bakje 15 g)
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen, snijd in blokjes van 3 x 3 cm en kook in 12 min. gaar. Voeg de erwten toe en kook nog 3 min. Giet af en laat met de deksel op de pan 3 min. doorgaren. Laat afkoelen.
- Snijd ondertussen de peen, bleekselderij en augurken in blokjes van 1 x 1 cm. Meng de mayonaise, mierikswortel en mosterd tot een dressing. Snijd de dille fijn.
- Schep de aardappel en erwten om met de rest van de ingrediënten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
variatietip:
Meng er eens een blikje tonijn of haring door en serveer met partjes ei.
bewaartip:
Je kunt dit gerecht 3 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Aardappelen schillen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 250 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 37 g
-
vet 7 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 170 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Frisse aardappelsalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Frisse aardappelsalade
- 750 g vastkokende aardappelen
- 150 g diepvries tuinerwten
Giet af en laat met de deksel op de pan 3 min. doorgaren. Laat afkoelen.
- 1 winterpeen
- 1 stengel bleekselderij
- 4 el Kesbeke Amsterdamse augurken en uitjes
- 2 el mayonaise
- 1 el mierikswortel in pot
- 2 tl mosterd
Snijd ondertussen de peen, bleekselderij en augurken in blokjes van 1 x 1 cm. Meng de mayonaise, mierikswortel en mosterd tot een dressing.
- 15 g verse dille
Snijd de dille fijn.
Schep de aardappel en erwten om met de rest van de ingrediënten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
variatietip:
Meng er eens een blikje tonijn of haring door en serveer met partjes ei.
bewaartip:
Je kunt dit gerecht 3 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.