bewaar
Pepersteaks met tzatziki en tomatenpasta
Pepersteaks met tzatziki en tomatenpasta
bewaar

Pepersteaks met tzatziki en tomatenpasta

20 min. bereiden
116waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

penne rigate

2

uien

2 el

olijfolie

500 g

tomaten

1 teen

knoflook

2 schaaltjes

peper

1 zakje

rucola

1 fles

tzatziki

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

Kook de penne rigate volgens de aanwijzingen op de verpakking. Fruit in een braad- of hapjespan de ui in de olie goudbruin, schep de tomaten erbij en voeg de knoflook toe. Breng op smaak met zout en peper, schep om en stoof de tomaten 5 min. op laag vuur. Verhit de grillpan en rooster hierin de pepersteaks aan beide kanten 2-3 min., zodat ze een mooi grillstreepje krijgen. Giet de pasta af en schep ze bij de tomaten in de pan. Roer de helft van de rucola door de pasta. Schenk de tzatzikisaus in een kom. Snijd de rest van de rucola fijn en roer dit door de tzatziki. Leg de gegrilde pepersteaks op de borden en schep er wat tzatziki op. Serveer de tomatenpasta en de rest van de tzatziki erbij.