Pepersteaks met tzatziki en tomatenpasta

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g penne rigate (pasta, zak 500 g)
- 2 uien (gesnipperd)
- 2 el olijfolie
- 500 g tomaten (in stukjes)
- 1 teen knoflook (geperst)
- 2 schaaltjes peper (steaks (a 2 stuks))
- 1 zakje rucola (sla, 75 g)
- 1 fles tzatziki (saus (250 ml))
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kook de penne rigate volgens de aanwijzingen op de verpakking. Fruit in een braad- of hapjespan de ui in de olie goudbruin, schep de tomaten erbij en voeg de knoflook toe. Breng op smaak met zout en peper, schep om en stoof de tomaten 5 min. op laag vuur. Verhit de grillpan en rooster hierin de pepersteaks aan beide kanten 2-3 min., zodat ze een mooi grillstreepje krijgen. Giet de pasta af en schep ze bij de tomaten in de pan. Roer de helft van de rucola door de pasta. Schenk de tzatzikisaus in een kom. Snijd de rest van de rucola fijn en roer dit door de tzatziki. Leg de gegrilde pepersteaks op de borden en schep er wat tzatziki op. Serveer de tomatenpasta en de rest van de tzatziki erbij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 610 kcal
- eiwit 36 g
- koolhydraten 69 g
- vet 21 g