bewaar
Lasagne met groene groenten
Lasagne met groene groenten
bewaar

Lasagne met groene groenten

40 min. bereiden
30 min. oventijd
206waarderingen

Ingrediënten

8 personen

50 g

ongezouten roomboter

50 g

tarwebloem

600 ml

hete groentebouillon van tablet

125 ml

verse slagroom

250 g

Grana Padano kaas

1

courgette

375 g

mozzarella

100 g

verse groene aspergetip

200 g

verse peultjes

200 g

diepvries tuinerwten

500 g

verse lasagnebladen

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de boter in een pan. Voeg de bloem toe en bak 5 min. Schenk de bouillon erbij en roer tot een gladde saus. Laat 10 min. inkoken.

2

Rasp de Grana Padano. Voeg de slagroom en 100 g (per 8 personen) van de Grana Padano toe. Roer tot deze gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de courgette en mozzarella in dunne plakjes. Kook de courgette, aspergetips en peultjes 2 min. Laat uitlekken en meng met de tuinerwten.

3

Vet de ovenschaal in. Schenk wat saus in de ovenschaal en bedek met lasagnebladen. Schenk er weer wat saus op en verdeel er wat groente over. Bestrooi met de rest van de Grana Padano en peper naar smaak. Bedek met lasagnebladen, wat saus en de mozzarella. Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn. Maak zo veel mogelijk laagjes. Eindig met mozzarella. Bak de lasagne in ca. 30 min. goudbruin en gaar.