bewaar
Lasagne met zomergroenten
Lasagne met zomergroenten
bewaar

Lasagne met zomergroenten

20 min. bereiden
8 min. wachten
136waarderingen

Ingrediënten

8 personen

3

lente-uitjes

46 g

ansjovisfilets in olie in blik

6 tenen

knoflook

700 g

verse groene asperge

500 g

diepvries tuinerwten

300 g

diepvries tuinbonen

15 g

verse munt

300 ml

koffieroom

1

citroen

300 ml

groentebouillon van tablet

500 g

koelverse hüttenkäse kaas

100 g

Parmigiano Reggiano

500 g

verse lasagnebladen

4 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • braadslee (30 x 35 cm), ingevet

Aan de slag

1

Zet de grill op de hoogste stand. Breng water aan de kook in een waterkoker of steelpan. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Verhit de olie uit het blikje ansjovis in een koekenpan, doe de helft van de ansjovis en de lente-ui erbij. Pers de ongepelde knoflook erboven. Hussel goed door elkaar. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd in stukjes. Laat het topje van de asperge heel. Zet de topjes zolang opzij en doe de plakjes met een snufje peper en zout in de pan. Giet er een scheutje kokend water bij en blijf roeren.

2

Doe de erwten en tuinbonen in een pan en roer af en toe. Snijd de muntblaadjes fijn en voeg samen met de room toe. Boen de citroen schoon, rasp de schil van de helft van de citroen en voeg toe. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Doe de hüttenkäse erbij. De consistentie moet romig en vloeibaar zijn.

3

Rasp de kaas. Vet de braadslee in en zet de braadslee op matig vuur. Bedek de bodem met een kwart van het groentemengsel. Dek af met lasagnevellen en een deel van de kaas. Herhaal dit tot het mengsel op is en sluit af met lasagnebladen. Roer een scheut water door de hüttenkäse en smeer dit erop. Doe de aspergetopjes met de helft van de olijfolie in een lege koekenpan, hussel ze even door elkaar en strooi ze over de lasagne. Ris de tijmblaadjes van de takjes. Maak de lasagne af met de tijmblaadjes, de rest van de olijfolie en een flinke laag geraspte Parmezaanse kaas. Draai het vuur onder de braadslee hoog tot het begint te pruttelen. Zet de lasagne dan ca. 8 min. onder de grill tot er een goudbruine korst op zit.

combinatietipLekker met een tomatensalade met vers basilicum.

algemeenReceptuur: © Jamie Oliver. www.jamieoliver.com