Sa­la­de met su­gar­snaps en bra­men

Deze vegetarische salade is extra lekker met zelfgemaakte karnemelkdressing.

(0) waardeer
bijgerecht Deze vegetarische salade is extra lekker met zelfgemaakte karnemelkdressing. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin op middelhoog vuur de hazelnoten 3 min. goudbruin en knapperig. Laat afkoelen op een bord.
  2. Breng een pan water met zout aan de kook en kook de sugarsnaps 2 min. Spoel af onder koud stromend water (blancheren) en laat uitlekken. Hak de hazelnoten fijn.
  3. Snijd de dille grof. Snijd de komkommer in de lengte in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd dan in schuine plakjes.
  4. Meng de sugarsnaps, komkommer en dille tot een salade. Meng de karnemelkdressing erdoor. Bestrooi met de hazelnoten en bramen.

Tip:

Lekker met karnemelkdressing met bieslook, zoek op de site naar 1194122 voor het recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 10 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Salade met sugarsnaps en bramen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met su­gar­snaps en bra­men

1
1
  • 50 g hazelnoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin op middelhoog vuur de hazelnoten 3 min. goudbruin en knapperig. Laat afkoelen op een bord.

2
2
  • 300 g sugarsnaps

Breng een pan water met zout aan de kook en kook de sugarsnaps 2 min. Spoel af onder koud stromend water (blancheren) en laat uitlekken.

3
3

Hak de hazelnoten fijn.

4
4
  • 15 g verse dille
  • 1 komkommer

Snijd de dille grof. Snijd de komkommer in de lengte in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd dan in schuine plakjes.

5
5
  • 100 ml karnemelkdressing met bieslook

Meng de sugarsnaps, komkommer en dille tot een salade. Meng de karnemelkdressing erdoor.

6
6
  • 150 g bramen

Bestrooi met de hazelnoten en bramen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.