bewaar
Salade met kersen en halloumi
Salade met kersen en halloumi
bewaar

Salade met kersen en halloumi

Kersen + halloumi = perfecte combi in een zomerse salade.

30 min. bereiden
23 min. oventijd
licht pittig
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

Libanese volkoren broden

6 el

traditionele olijfolie

3 el

sumak

225 g

halloumi kaas

2 kropjes

babyromainesla

15 g

verse dille

15 g

verse platte peterselie

15 g

verse basilicum

350 g

kersen

1

citroen

¼ tl

chilivlokken

Dit heb je nodig

  • bakplaten

  • bakpapier

  • staafmixer met hoge beker

Kersen + halloumi = perfecte combi in een zomerse salade.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur de platbroden in grove stukken van 5 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie, bestrooi met de sumak en eventueel zout. Meng goed en verdeel in een enkele laag over de bakplaat. Rooster in ca. 8 min. knapperig, schep tussendoor om.

2

Halveer de halloumi en snijd de helften in de breedte in plakjes met een dikte van 1 cm. Verdeel de halloumi in een enkele laag over een tweede met bakpapier beklede bakplaat, schuif onder het platbrood in de oven en rooster in ca. 15 min. goudgeel.

3

Haal ondertussen alle blaadjes van de kroppen babyromaine, was en laat goed uitlekken. Snijd de dille grof. Haal de blaadjes van de peterselie en het basilicum en snijd grof. Snijd de steeltjes van beide kruiden fijn.

4

Ontpit de kersen en halveer ze. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe het sap (ca. 1 el per persoon) en rasp met 25 g kersen per persoon en de rest van de olie in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met de chilivlokken en zout.

5

Meng de sla met de kruiden, de rest van de kersen, het brood en de halloumi. Verdeel over borden en schep de dressing er rijkelijk over.

bereidingstipGeen 2 bakplaten? Bekleed een oven­ rooster met bakpapier en gebruik deze voor het platbrood.