bewaar
Kalkoen Hawaï met sugarsnaps
Kalkoen Hawaï met sugarsnaps
bewaar

Kalkoen Hawaï met sugarsnaps

Met zoetzure saus en knapperige groenten. In een kwartiertje tropische smaken op je bord.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
100waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

1

rode paprika

227 g

ananasstukjes op siroop

1 pakje

mix voor braadstomen Hawaï

350 g

kalkoenblokjes

70 g

tomatenpuree

300 g

witte snelkookrijst

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30)

Met zoetzure saus en knapperige groenten. In een kwartiertje tropische smaken op je bord.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2

Snijd de paprika in blokjes en de ui in partjes. Laat de ananas uitlekken, maar vang 50 ml sap op per 4 personen. Doe de ananas, het ananassap, de kalkoen, tomatenpuree, paprika, ui en sugarsnaps in de braadzak uit het pakje braadstomen. Voeg de kruidenmix uit het pakje braadstomen toe en sluit de zak volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de zak in de ovenschaal en braad de kalkoen in de oven in ca. 30 min. gaar.

3

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verdeel de rijst over de borden en schep de kalkoen Hawaï erop.

tip

combinatietipBestrooi het gerecht met 75 g ongezouten cashewnoten voor een extra knapperig accent

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.