bewaar
Zoetzure gehaktballetjes met rijst
Zoetzure gehaktballetjes met rijst
bewaar

Zoetzure gehaktballetjes met rijst

Kies je dit recept niet vanwege de heerlijke smaak, dan wel omdat het binnen 10 minuten op tafel staat!

10 min. bereiden
142waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

400 g

half-om-halfgehakt

2 tl

kerriepoeder

750 g

diepvries Italiaanse roerbakgroente

227 g

ananasstukjes op siroop

70 g

tomatenpuree

2 el

witte wijnazijn

Kies je dit recept niet vanwege de heerlijke smaak, dan wel omdat het binnen 10 minuten op tafel staat!

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ondertussen het gehakt met het kerriepoeder en breng op smaak met peper en eventueel zout. Draai er met natte handen 12 balletjes van ter grootte van een walnoot. Bak de balletjes 8 min. zonder olie of boter in een pan met antiaanbaklaag. Neem het vlees uit de pan en bak in het achtergebleven vet de wokgroenten 5 min.

2

Voeg de ananasstukjes met het sap uit het blik toe. Roer de tomatenpuree en de azijn erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de balletjes weer toe en laat nog 3 min. op laag vuur zacht koken. Verdeel de balletjes met de groenten en saus over de borden en serveer met de rijst.