Zoet­zu­re ge­hakt­bal­le­tjes met rijst

Kies je dit recept niet vanwege de heerlijke smaak, dan wel omdat het binnen 10 minuten op tafel staat!

(142) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Kies je dit recept niet vanwege de heerlijke smaak, dan wel omdat het binnen 10 minuten op tafel staat! 4 personen
3 142

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ondertussen het gehakt met het kerriepoeder en breng op smaak met peper en eventueel zout. Draai er met natte handen 12 balletjes van ter grootte van een walnoot. Bak de balletjes 8 min. zonder olie of boter in een pan met antiaanbaklaag. Neem het vlees uit de pan en bak in het achtergebleven vet de wokgroenten 5 min.
  2. Voeg de ananasstukjes met het sap uit het blik toe. Roer de tomatenpuree en de azijn erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de balletjes weer toe en laat nog 3 min. op laag vuur zacht koken. Verdeel de balletjes met de groenten en saus over de borden en serveer met de rijst.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0  g
Tags
Ook te zien in

Zoetzure gehaktballetjes met rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoet­zu­re ge­hakt­bal­le­tjes met rijst

1
1
  • 300 g witte rijst
  • 400 g half-om-halfgehakt
  • 2 tl kerriepoeder

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ondertussen het gehakt met het kerriepoeder en breng op smaak met peper en eventueel zout.

2
2

Draai er met natte handen 12 balletjes van ter grootte van een walnoot.

3
3
  • 750 g diepvries Italiaanse roerbakgroente

Bak de balletjes 8 min. zonder olie of boter in een pan met antiaanbaklaag. Neem het vlees uit de pan en bak in het achtergebleven vet de wokgroenten 5 min.

4
4
  • 227 g ananasstukjes op siroop
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 el witte wijnazijn

Voeg de ananasstukjes met het sap uit het blik toe. Roer de tomatenpuree en de azijn erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5

Voeg de balletjes weer toe en laat nog 3 min. op laag vuur zacht koken.

6
6

Verdeel de balletjes met de groenten en saus over de borden en serveer met de rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.