Boekweit
Boekweit is een plant die geteeld wordt voor zijn boekweitkorrels, vaak wordt hier boekweitmeel van gemaakt. Boekweit is geen graansoort maar men gebruikt deze plant wel vaak als vervanger van aangezien het zo veelzijdig is. Een goed alternatief dus!

Waarom is boekweit gezond?
Boekweit is een gezond, glutenvrij alternatief voor graan. Tevens zit boekweit vol met vezels, vitamine B1 en B6 en diverse mineralen.
Waar smaakt boekweit naar?
De smaak van boekweit is niet voor iedereen, het heeft namelijk een vrij spicifieke smaak. De smaak van boekweit kun je het beste omschrijven als noot-achtig. Als je hier niet zo gek op bent kun je hier tijdens het koken of bakken rekening mee houden.


Overnight boekweit maken
Ingrediënten
2 personen
60 g
Smaakt boekweit bio in zak
40 g
AH Basic havermout
1 el
blank sesamzaad
½ el
gemalen kaneel
1 mespunt
tafelzout
300 ml
melk
½ el
honing
½
kakivrucht
2 el
kokossnippers
Dit heb je nodig
schone jampotten met deksel
- Meng de boekweit, havermout, het sesamzaad, de kaneel en het zout. Doe de melk en honing erbij en roer tot de honing is opgelost. Verdeel over de jampotten en doe de deksels erop. Zet 1 nacht in de koelkast.
- Roer het gerecht de volgende ochtend door. Snijd de kaki in stukjes en verdeel over de potten. Bestrooi met de kokossnippers.