bewaar
Glutenvrij pompoen-boekweitbrood
Glutenvrij pompoen-boekweitbrood
bewaar

Glutenvrij pompoen-boekweitbrood

Bij een bijzondere gelegenheid hoort een bijzonder brood. Dan heb je aan deze glutenvrije pompoenvariant een goede!

20 min. bereiden
40 min. oventijd
2 uur 55 min. wachten
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

pompoenblokjes

300 ml

kraanwater

350 g

glutenvrij boekweitmeel

2 el

vloeibare honing

7 g

gedroogde gist

2

middelgrote eieren

10 g

zout

100 g

pompoenpitten

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • mixer met deeghaken

  • bakpapier

  • cakevorm (30 cm)

Bij een bijzondere gelegenheid hoort een bijzonder brood. Dan heb je aan deze glutenvrije pompoenvariant een goede!

Aan de slag

1

Breng de pompoenblokjes met 100 ml water aan de kook. Laat 10 min. zachtjes koken. Giet af en pureer met de staafmixer.

2

Zeef het meel boven een ruime kom. Voeg de pompoenpuree, honing, gist, eieren, het zout, de rest van het water en de helft van de pompoenpitten toe.

3

Mix met de mixer met deeghaken tot een samenhangend en plakkerig deeg. Dek af met vershoudfolie en laat 45 min. op een tochtvrije plek rijzen.

4

Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier. Verdeel het deeg over de vorm en dek af met vershoudfolie. Laat nog 45 min. op een tochtvrije plek rijzen.

5

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Bestrooi het deeg met de rest van de pompoenpitten en bak het brood ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat het brood 10 min. afkoelen in de vorm, en laat zonder vorm in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.

tip

Brooddeeg maken

Instructievideo - 04:10 min.