bewaar
Vruchtenbrood met gedroogde bessen en noten
Vruchtenbrood met gedroogde bessen en noten
bewaar

Vruchtenbrood met gedroogde bessen en noten

Gemaakt van glutenvrij deeg en gevuld met goji bessen, moerbeien en veel meer powerfood.

15 min. bereiden
45 min. oventijd
30 min. wachten
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

AH Vrij van gluten zelfrijzend bakmeel

10 g

gedroogde gist

1 el

traditionele olijfolie

1 tl

zout

3 el

lijnzaad

150 ml

kraanwater

50 g

gedroogde abrikozen

50 g

ongebrande notenmix

25 g

goji bessen

25 g

moerbeien

25 g

gedroogde cranberry's

2 el

vloeibare honing

1 tl

gemalen kaneel

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • deegroller

Gemaakt van glutenvrij deeg en gevuld met goji bessen, moerbeien en veel meer powerfood.

Aan de slag

1

Houd 2 el broodmix achter. Doe de rest samen met de gist, olie, het zout, lijnzaad en het water in een kom en kneed in 3 min. tot een soepel deeg. Laat 30 min. rusten in de koelkast.

2

Snijd ondertussen de abrikozen in stukjes en hak de notenmix grof. Doe de abrikozen en noten in een kom en meng de goji bessen, moerbeien, cranberry's, honing en kaneel erdoor. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het deeg op een met broodmix bestoven vel bakpapier en rol met de deegroller uit tot een rechthoek van 40 x 20 cm.

3

Verdeel het noten-fruitmengsel over het deeg. Rol de lap, met behulp van het bakpapier in de lengte op. Druk de uiteinden dicht en vouw naar onderen. Bak het brood in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.

algemeenLekker bij koffie of thee, als tussendoortje of bij de lunch.

Vruchtenbrood met gedroogde bessen en noten

Instructievideo - 02:43 min.