vegetarische glutenvrije recepten
Zoek je de beste vegetarische glutenvrije recepten? De top van glutenvrije vega gerechten vind je hier op een rij. Heerlijke rijstpannenkoekjes of gevulde paprika.

Eenpansgerecht met quinoa
Ingrediënten
4 personen
300 g
maiskorrels in blik
400 g
kidneybonen in blik
3
rode paprika's
800 g
tomaten fijngesneden knoflook-ui in blik
300 g
driekleurenquinoa
3 el
Mexicaanse tacokruiden
300 ml
water
125 g
cheddar aan stuk
15 g
verse koriander
1
limoen
Dit heb je nodig
hapjespan
- Doe de mais en bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Doe de bonen, groenten, tomaten, quinoa en tacokruiden in de hapjespan, voeg het water toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur zonder deksel 20 min. zachtjes koken. Schep af en toe om.
- Rasp ondertussen de cheddar. Meng vlak voor het serveren door de schotel. Snijd de koriander fijn en de limoen in partjes. Serveer erbij.