Ve­ge­ta­ri­sche boek­weit­wraps met hum­mus

Zelf wraps maken lijkt heel moeilijk, maar dat valt eigenlijk hartstikke mee.

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Zelf wraps maken lijkt heel moeilijk, maar dat valt eigenlijk hartstikke mee. 2 personen
4 13

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn. Doe het boekweitmeel met het ei, het water, de rozemarijn en een mespunt zout in een kom en meng tot een glad beslag.
  2. Verhit de helft van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schenk de helft van het beslag erin. Bak de wrap 4 min. Keer halverwege als het beslag helemaal gestold is. Bak zo ook de andere wrap.
  3. Snijd ondertussen de kwart komkommer in zo dun mogelijke plakjes. Besmeer de wraps met de hummus en beleg met de babyspinazie, komkommerplakjes, peen julienne en kiemgroenten. Rol de wrap op en snijd schuin doormidden.

bewaartip:

Je kunt de wraps 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Beleg de wraps de volgende ochtend en neem lekker mee voor de lunch.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 4 2017

Vegetarische boekweitwraps met hummus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche boek­weit­wraps met hum­mus

1
1
  • 1 takje rozemarijn

Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn.

2
2
  • 100 g boekweitmeel
  • 1 middelgroot ei
  • 200 ml water

Doe het boekweitmeel met het ei, het water, de rozemarijn en een mespunt zout in een kom en meng tot een glad beslag.

3
3
  • ½ el (olijf)olie

Verhit de helft van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schenk de helft van het beslag erin. Bak de wrap 4 min.

4
4
  • ½ el (olijf)olie

Keer halverwege als het beslag helemaal gestold is. Bak zo ook de andere wrap.

5
5
  • ¼ komkommer

Snijd ondertussen de komkommer in zo dun mogelijke plakjes.

6
6
  • 200 g pikante hummus
  • 50 g babyspinazie
  • 75 g peen julienne
  • 30 g milde kiemgroente

Besmeer de wraps met de hummus en beleg met de babyspinazie, komkommerplakjes, peen julienne en kiemgroenten.

7
7

Rol de wrap op en snijd schuin doormidden.

bewaartip:

Je kunt de wraps 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Beleg de wraps de volgende ochtend en neem lekker mee voor de lunch.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.