bewaar
Vegetarische boekweitwraps met hummus
Vegetarische boekweitwraps met hummus
bewaar

Vegetarische boekweitwraps met hummus

Zelf wraps maken lijkt heel moeilijk, maar dat valt eigenlijk hartstikke mee.

20 min. bereiden
licht pittig
14waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

takje rozemarijn

100 g

boekweitmeel

1

middelgroot ei

200 ml

water

1 el

(olijf)olie

¼

komkommer

200 g

pikante hummus

50 g

babyspinazie

75 g

peen julienne

30 g

milde kiemgroente

Zelf wraps maken lijkt heel moeilijk, maar dat valt eigenlijk hartstikke mee.

Aan de slag

1

Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn. Doe het boekweitmeel met het ei, het water, de rozemarijn en een mespunt zout in een kom en meng tot een glad beslag.

2

Verhit de helft van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schenk de helft van het beslag erin. Bak de wrap 4 min. Keer halverwege als het beslag helemaal gestold is. Bak zo ook de andere wrap.

3

Snijd ondertussen de kwart komkommer in zo dun mogelijke plakjes. Besmeer de wraps met de hummus en beleg met de babyspinazie, komkommerplakjes, peen julienne en kiemgroenten. Rol de wrap op en snijd schuin doormidden.

bewaartipJe kunt de wraps 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Beleg de wraps de volgende ochtend en neem lekker mee voor de lunch.