Over­night boek­weit

Handig: je maakt dit ontbijtje al 's avonds zodat je 's ochtends snel de deur uit kunt.

(4) waardeer
ontbijt Handig: je maakt dit ontbijtje al 's avonds zodat je 's ochtends snel de deur uit kunt. 2 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 2 schone jampotten met deksel

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de boekweit, havermout, het sesamzaad, de kaneel en het zout. Doe de melk en honing erbij en roer tot de honing is opgelost. Verdeel over de jampotten en doe de deksels erop. Zet 1 nacht in de koelkast.
  2. Roer het gerecht de volgende ochtend door. Snijd de kaki in stukjes en verdeel over de potten. Bestrooi met de kokossnippers.

variatietip:

Als topping kun je allerlei soorten (tropisch) fruit gebruiken. Ook lekker: ongezouten noten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Overnight boekweit

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Over­night boek­weit

1
1
  • 60 g Smaakt boekweit bio in zak
  • 40 g AH Basic havermout
  • 1 el blank sesamzaad
  • ½ el gemalen kaneel
  • 1 mespunt tafelzout

Meng de boekweit, havermout, het sesamzaad, de kaneel en het zout.

2
2
  • 300 ml melk
  • ½ el honing

Doe de melk en honing erbij en roer tot de honing is opgelost.

3
3

Verdeel over de jampotten en doe de deksels erop. Zet 1 nacht in de koelkast.

4
4

Roer het gerecht de volgende ochtend door.

5
5
  • ½ kakivrucht
  • 2 el kokossnippers

Snijd de kaki in stukjes en verdeel over de potten. Bestrooi met de kokossnippers.

variatietip:

Als topping kun je allerlei soorten (tropisch) fruit gebruiken. Ook lekker: ongezouten noten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.