Ha­ver­mout-mon­ster­koek­jes

Deze voedzame koekjes van havermout, banaan en hazelnoten zijn monsterlijk lekker.

  • gebak
  • 14 stuks
  • 190 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 5 min. wachten
    • 15 min. oventijd
(0) waardeer
gebak Deze voedzame koekjes van havermout, banaan en hazelnoten zijn monsterlijk lekker. 14 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop het ei los met een garde, prak de banaan, laat de kokosolie smelten en hak de hazelnoten grof. Roer eerst de banaan, kokosolie, honing en kaneel erdoor en dan de hazelnoten en havermout.
  2. Verdeel het mengsel in 14 gelijke, slordige hoopjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Druk een beetje plat, maar zorg ervoor dat de koekjes wel wat grillig blijven. Bak in de oven in ca. 15 min. lichtbruin. Laat 5 min. afkoelen.
  3. Maak oren, ogen en monden van de rozijnen, kokosflakes en bananenchips. Gebruik eventueel wat honing om alles vast te plakken.

variatietip:

Geen fan van rozijnen? Maak dan oogjes van garneeramandelen.

variatietip:

In plaats van honing kun je ook gesmolten pure chocolade gebruiken om de oren, ogen en monden te plakken.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Havermout-monsterkoekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ha­ver­mout-mon­ster­koek­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 middelgroot ei
  • 2 bananen
  • 3 el kokosolie
  • 4 el vloeibare honing
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 75 g ongebrande hazelnoten
  • 200 g havermout

Klop het ei los met een garde, prak de banaan en laat de kokosolie smelten. Roer eerst de banaan, kokosolie, honing en kaneel erdoor en dan de gehakte hazelnoten en havermout.

3
3

Verdeel het mengsel in 14 gelijke, slordige hoopjes over een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4

Druk een beetje plat, maar zorg ervoor dat de koekjes wel wat grillig blijven. Bak in de oven in ca. 15 min. lichtbruin. Laat 5 min. afkoelen.

5
5
  • 28 rozijnen
  • 14 kokossnippers
  • 28 bananenchips

Maak oren, ogen en monden van de rozijnen, kokosflakes en bananenchips. Gebruik eventueel wat honing om alles vast te plakken.

variatietip:

Geen fan van rozijnen? Maak dan oogjes van garneeramandelen.

variatietip:

In plaats van honing kun je ook gesmolten pure chocolade gebruiken om de oren, ogen en monden te plakken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.