Makkelijk bananenbrood met havermout
Dit bananenbrood wil je niet alleen als tussendoortje, maar ook als ontbijt, lunch en toetje!

Advertentie
Ingrediënten
- 50 g ongezouten roomboter
- 3 bananen
- 2 middelgrote eieren
- 170 g fijne havermout
- 1 tl gemalen kaneel
- 100 g kristalsuiker
Keukenspullen
- magnetron
- garde
- cakeblik (23 cm, ingevet)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in een hittebestendig kommetje in de magnetron. Prak de bananen fijn. Voeg een voor een de eieren toe en roer met een garde erdoor. Voeg de gesmolten boter, 150 g fijne havermout (per bananenbrood), kaneel, suiker en een snufje zout toe en roer goed door tot een homogeen beslag.
- Verdeel het beslag over het cakeblik en verdeel de rest van de havermout over het beslag. Bak het bananenbrood in 45 min. in het midden van de voorverwarmde oven gaar. Laat het brood minimaal 1 uur afkoelen.
dieettip:
Eet je geen gluten? Gebruik dan glutenvrije havermout.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 190 kcal
- eiwit 4 g
-
koolhydraten 28 g
waarvan suikers 16 g -
vet 6 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 80 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Makkelijk bananenbrood met havermout
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Makkelijk bananenbrood met havermout
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 50 g ongezouten roomboter
Smelt de boter in een hittebestendig kommetje in de magnetron.
- 3 bananen
- 2 middelgrote eieren
Prak de bananen fijn. Voeg een voor een de eieren toe en roer met een garde erdoor.
- 150 g fijne havermout
- 1 tl gemalen kaneel
- 100 g kristalsuiker
Voeg de gesmolten boter, de fijne havermout, kaneel, suiker en een snufje zout toe en roer goed door tot een homogeen beslag.
- 20 g fijne havermout
Verdeel het beslag over het cakeblik en verdeel de rest van de havermout over het beslag.
Bak het bananenbrood in 45 min. in het midden van de voorverwarmde oven gaar. Laat het brood minimaal 1 uur afkoelen.
dieettip:
Eet je geen gluten? Gebruik dan glutenvrije havermout.