Car­rot­ca­ke ha­ver­mout­pap

Ontbijten met carrotcake? Wij vinden dat het kan! En je hebt al wat groente binnen voor de dag echt gaat beginnen!

(12) waardeer
ontbijt Ontbijten met carrotcake? Wij vinden dat het kan! En je hebt al wat groente binnen voor de dag echt gaat beginnen! 2 personen
3 12

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de melk aan de kook. Roer de havermout erdoor en laat 2 min. op laag vuur koken. Draai het vuur uit en laat met de deksel erop 5 min. staan. Schrap ondertussen de peen en rasp ƒfijn. Hak de noten grof.
  2. Roer de geraspte peen en de kaneel door de havermout en verdeel over 2 kommen. Bestrooi met de noten.

Tip:

Dit is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

dieettip:

Lekker met vloeibare bloemenhoning.

video

Car­rot­ca­ke ha­ver­mout­pap

leuk-snel - 00:18 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Carrotcake havermoutpap

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Car­rot­ca­ke ha­ver­mout­pap

1
1
  • 450 ml magere melk
  • 75 g AH Basic havermout

Breng de melk aan de kook. Roer de havermout erdoor en laat 2 min. op laag vuur koken. Draai het vuur uit en laat met de deksel erop 5 min. staan.

2
2
  • 200 g winterpeen
  • 30 g ongebrande walnoten

Schrap ondertussen de peen en rasp ƒfijn. Hak de noten grof.

3
3
  • 1 tl gemalen kaneel

Roer de geraspte peen en de kaneel door de havermout en verdeel over de kommen. Bestrooi met de noten.

dieettip:

Lekker met vloeibare bloemenhoning.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.