Weekmenu's van Allerhande

Houd je van eten en plan je graag vooruit? Dan is een weekmenu de uitkomst. Wij maken het je makkelijk door alvast weekmenu's voor je samen te stellen. Voor deze week, volgende week en ook voor een specifieke voorkeur, zoals vegetarisch of op budget. Eet smakelijk!

Inspiratie voor deze week

Van maandag t/m vrijdag zó aan tafel

Volgende week op het menu

Plan alvast vooruit

Mijn maaltijdplanner

In een paar minuten je maaltijden plannen? Dat kan nu nog makkelijker met Mijn maaltijdplanner! Zo plan je de hele week al je maaltijden in een paar kliks. Zo houd je overzicht en wordt de vraag 'wat eten we vandaag?' een makkie.

Benieuwd wat je allemaal nog meer kunt? Neem dan snel een kijkje in de Koken tab in de AH app.

5x ontbijt

Van maandag t/m vrijdag een goede start

5x lunch

Van maandag t/m vrijdag een voedzame break

5x avondeten

Van maandag t/m vrijdag een fijne maaltijd

Weekmenu topper

Ingrediënten

Aantal personen

4 diepvries kabeljauwhaasjes

10 gram verse dille

1 kg koelverse aardappelpartjes met schil

4 eetlepel milde olijfolie

100 gram ongezouten notenmix

2 venkelknollen

2 middelgrote uien

2 tenen knoflook

100 gram zuivelspread naturel

400 gram verse spinazie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer met hakmolen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de dille fijn. Schep de aardappelpartjes om met ¼ van de olie en de helft van de dille. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in de oven.

  2. Doe ondertussen de notenmix met de rest van de dille en wat peper in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een fijn mengsel. Smeer de kabeljauwhaasjes in met ¼ van de olie en wentel door het notenkruim, druk goed aan. Snijd de venkel in parten en meng met ¼ van de olie.

  3. Haal de aardappelpartjes na 15 min. uit de oven, schep om en schuif naar één kant van de bakplaat. Verdeel de venkel en de kabeljauw over de andere kant van de bakplaat en bak nog ca. 15 min.

  4. Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een grote hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Doe het uienmengsel in het hakmolentje en maal fijn. Roer de zuivelspread erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel wat water toe als de dressing te dik is. Meng de spinazie met de zuivelspreaddressing.

  5. Verdeel de vis, de aardappelpartjes en venkel over de borden. Serveer de spinaziesalade erbij.