Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de dille fijn. Schep de aardappelpartjes om met ¼ van de olie en de helft van de dille. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in de oven.
Doe ondertussen de notenmix met de rest van de dille en wat peper in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een fijn mengsel. Smeer de kabeljauwhaasjes in met ¼ van de olie en wentel door het notenkruim, druk goed aan. Snijd de venkel in parten en meng met ¼ van de olie.
Haal de aardappelpartjes na 15 min. uit de oven, schep om en schuif naar één kant van de bakplaat. Verdeel de venkel en de kabeljauw over de andere kant van de bakplaat en bak nog ca. 15 min.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een grote hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Doe het uienmengsel in het hakmolentje en maal fijn. Roer de zuivelspread erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel wat water toe als de dressing te dik is. Meng de spinazie met de zuivelspreaddressing.
Verdeel de vis, de aardappelpartjes en venkel over de borden. Serveer de spinaziesalade erbij.
Inspiratie voor deze week
Van maandag t/m vrijdag zó aan tafel
Volgende week op het menu
Plan alvast vooruit
Mijn maaltijdplanner
In een paar minuten je maaltijden plannen? Dat kan nu nog makkelijker met Mijn maaltijdplanner! Zo plan je de hele week al je maaltijden in een paar kliks. Zo houd je overzicht en wordt de vraag 'wat eten we vandaag?' een makkie.
Benieuwd wat je allemaal nog meer kunt? Neem dan snel een kijkje in de Koken tab in de AH app.
5x ontbijt
Van maandag t/m vrijdag een goede start
5x lunch
Van maandag t/m vrijdag een voedzame break
5x avondeten
Van maandag t/m vrijdag een fijne maaltijd
Weekmenu topper
Ingrediënten
Aantal personen
4 diepvries kabeljauwhaasjes | |
10 gram verse dille | |
1 kg koelverse aardappelpartjes met schil | |
4 eetlepel milde olijfolie | |
100 gram ongezouten notenmix | |
2 venkelknollen | |
2 middelgrote uien | |
2 tenen knoflook | |
100 gram zuivelspread naturel | |
400 gram verse spinazie |
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hakmolen