Wholefoods
Wholefoods

Wholefoods

Bewust, gezond en lekker eten, daar worden we blij van. Het kan met wholefoods: pure ingrediënten die zo min mogelijk bewerkt zijn. Ga voor een pittige start met een powersmoothie met jalapeñopeper of lunch met een salade met biet, spinazie, gojibessen en moerbeien.

Lekker voor iedereen

En ken je deze al: mungbonen? Een licht verteerbare, groene boon. Heerlijk in een stoof met worstjes, sjalotten en pompoen of in de salade. Zoetekauw? Probeer de karamelcupcakes met ahornsiroop een keertje op de kinderen uit. En als je nog siroop overhebt, besprenkel je er een hele kip mee die je daarna zo in de oven schuift.

Wholefoods recepten

Sportsalade maken
Sportsalade maken

Sportsalade maken

Ingrediënten

4 personen

4

middelgrote eieren

75 g

ongebrande walnoten

1 krop

romainesla

300 g

snoepgroente tomaat

300 g

kipfilet

1 el

(olijf)olie

10 g

verse platte peterselie

100 ml

milde yoghurt

½ el

witte wijnazijn

30 g

milde kiemgroente

Dit heb je nodig

  • grillpan

  1. Kook de eieren in 8 min. bijna hard. Laat schrikken en pel ze. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Snijd de onderkant van de krop romainesla en snijd de slabladeren in stukken van 3 cm. Halveer de tomaten.
  2. Snijd de kip in de lengte doormidden en vouw open. Schep om met de olie, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip 6-8 min. Keer halverwege.
  3. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng voor de dressing de yoghurt met de azijn, peterselie, peper en eventueel zout. Halveer de eieren en snijd de kip in reepjes. Verdeel de sla, kipreepjes, tomaten, eieren, kiemgroenten en walnoten over diepe kommen en serveer de dressing erbij.