bewaar
Pasta met zwarte bonen
Pasta met zwarte bonen
bewaar

Pasta met zwarte bonen

Pasta en bonen. Laat je verrassen.

25 min. bereiden
9 uur wachten
18waarderingen

Ingrediënten

2 personen

250 g

AH Biologisch gedroogde zwarte bonen

1

aubergine

1

rode paprika

1 teen

knoflook

250 g

cherrytomaten

4 takjes

verse tijm

2 el

milde olijfolie

100 g

penne

70 g

Puro vegan pesto rosso

½

citroen

Pasta en bonen. Laat je verrassen.

Aan de slag

1

Week de zwarte bonen 8-12 uur in 2 liter koud water. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Breng met ruim koud water aan de kook en laat met de deksel op de pan 1 uur op laag vuur koken.

2

Snijd ondertussen de aubergine en paprika in stukjes van 1 cm. Snijd de knoflook fijn. Halveer de cherrytomaten. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de aubergine en paprika 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, tomaat en tijm toe en bak 5 min. mee.

3

Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

4

Giet de zwarte bonen af. Meng samen met het groentemengsel en de pesto door de pasta. Pers de citroen erboven uit en roer door.