bewaar
Witte bonen-knolselderijstamp met snijbonen en hazelnoten
Witte bonen-knolselderijstamp met snijbonen en hazelnoten
bewaar

Witte bonen-knolselderijstamp met snijbonen en hazelnoten

Dit recept met knolselderij, witte bonen en snijbonen is me toch een stamppotje lekker!

45 min. bereiden
8 uur wachten
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

AH Biologisch gedroogde witte bonen

800 g

iets kruimige aardappel

1

knolselderij

400 g

snijbonen

50 g

ongebrande hazelnoten

1 tl

komijnzaad

1

citroen

100 ml

sojadrink ongezoet

¼ tl

gemalen nootmuskaat

Dit recept met knolselderij, witte bonen en snijbonen is me toch een stamppotje lekker!

Aan de slag

1

Week de witte bonen 8-12 uur in 2 liter koud water. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Breng met ruim koud water aan de kook en laat met de deksel op de pan 45 min. laag vuur koken.

2

Schil ondertussen de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken. Kook in kokend water met eventueel zout in 15 min. gaar. Snijd de snijbonen in stukjes van 1 cm en kook in 8 min. gaar.

3

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 2 min. Voeg het komijnzaad toe en rooster 1 min. mee. Laat de hazelnoten afkoelen op een bord en hak grof.

4

Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Verwarm de sojadrink. Giet de aardappelen en knolselderij af, voeg de sojamelk toe en stamp met de pureestamper tot een gladde puree.

5

Giet de witte bonen af en stamp door de puree. Roer de snijbonen en het citroenrasp erdoor en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Bestrooi met de noten.