Witte bonen-knolselderijstamp met snijbonen en hazelnoten
Dit recept met knolselderij, witte bonen en snijbonen is me toch een stamppotje lekker!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g AH Biologisch gedroogde witte bonen
- 800 g iets kruimige aardappelen
- 1 knolselderij
- 400 g snijbonen
- 50 g ongebrande hazelnoten
- 1 tl komijnzaad
- 1 citroen
- 100 ml sojadrink ongezoet
- ¼ tl gemalen nootmuskaat
Advertentie
Bereiden
- Week de witte bonen 8-12 uur in 2 liter koud water. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Breng met ruim koud water aan de kook en laat met de deksel op de pan 45 min. laag vuur koken.
- Schil ondertussen de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken. Kook in kokend water met eventueel zout in 15 min. gaar. Snijd de snijbonen in stukjes van 1 cm en kook in 8 min. gaar.
- Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 2 min. Voeg het komijnzaad toe en rooster 1 min. mee. Laat de hazelnoten afkoelen op een bord en hak grof.
- Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Verwarm de sojadrink. Giet de aardappelen en knolselderij af, voeg de sojamelk toe en stamp met de pureestamper tot een gladde puree.
- Giet de witte bonen af en stamp door de puree. Roer de snijbonen en het citroenrasp erdoor en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Bestrooi met de noten.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 520 kcal
- eiwit 23 g
-
koolhydraten 69 g
waarvan suikers 5 g -
vet 11 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 160 mg
- vezels 27 g
Ook te zien in
Witte bonen-knolselderijstamp met snijbonen en hazelnoten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Witte bonen-knolselderijstamp met snijbonen en hazelnoten
- 250 g AH Biologisch gedroogde witte bonen
Week de witte bonen 8-12 uur in 2 liter koud water.
Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Breng met ruim koud water aan de kook en laat met de deksel op de pan 45 min. laag vuur koken.
- 800 g iets kruimige aardappelen
- 1 knolselderij
Schil ondertussen de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken.
- 400 g snijbonen
Kook in kokend water met eventueel zout in 15 min. gaar. Snijd de snijbonen in stukjes van 1 cm en kook in 8 min. gaar.
- 50 g ongebrande hazelnoten
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 2 min.
- 1 tl komijnzaad
Voeg het komijnzaad toe en rooster 1 min. mee. Laat de hazelnoten afkoelen op een bord en hak grof.
- 1 citroen
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil.
- 100 ml sojadrink ongezoet
Verwarm de sojadrink. Giet de aardappelen en knolselderij af, voeg de sojamelk toe en stamp met de pureestamper tot een gladde puree.
Giet de witte bonen af en stamp door de puree.
- ¼ tl gemalen nootmuskaat
Roer de snijbonen en het citroenrasp erdoor en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Bestrooi met de noten.