Wit­te bo­nen-knol­sel­de­rij­stamp met snij­bo­nen en ha­zel­no­ten

Dit recept met knolselderij, witte bonen en snijbonen is me toch een stamppotje lekker!

(0) waardeer
hoofdgerecht Dit recept met knolselderij, witte bonen en snijbonen is me toch een stamppotje lekker! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week de witte bonen 8-12 uur in 2 liter koud water. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Breng met ruim koud water aan de kook en laat met de deksel op de pan 45 min. laag vuur koken.
  2. Schil ondertussen de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken. Kook in kokend water met eventueel zout in 15 min. gaar. Snijd de snijbonen in stukjes van 1 cm en kook in 8 min. gaar.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 2 min. Voeg het komijnzaad toe en rooster 1 min. mee. Laat de hazelnoten afkoelen op een bord en hak grof.
  4. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Verwarm de sojadrink. Giet de aardappelen en knolselderij af, voeg de sojamelk toe en stamp met de pureestamper tot een gladde puree.
  5. Giet de witte bonen af en stamp door de puree. Roer de snijbonen en het citroenrasp erdoor en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Bestrooi met de noten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 69 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 27 g
Tags
Ook te zien in
januari 2020

Witte bonen-knolselderijstamp met snijbonen en hazelnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­te bo­nen-knol­sel­de­rij­stamp met snij­bo­nen en ha­zel­no­ten

1
1
  • 250 g gedroogde witte bonen

Week de witte bonen 8-12 uur in 2 liter koud water.

2
2

Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Breng met ruim koud water aan de kook en laat met de deksel op de pan 45 min. laag vuur koken.

3
3
  • 800 g iets kruimige aardappelen
  • 1 knolselderij

Schil ondertussen de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken.

4
4
  • 400 g snijbonen

Kook in kokend water met eventueel zout in 15 min. gaar. Snijd de snijbonen in stukjes van 1 cm en kook in 8 min. gaar.

5
5
  • 50 g ongebrande hazelnoten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 2 min.

6
6
  • 1 tl komijnzaad

Voeg het komijnzaad toe en rooster 1 min. mee. Laat de hazelnoten afkoelen op een bord en hak grof.

7
7
  • 1 citroen

Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil.

8
8
  • 100 ml sojadrink ongezoet

Verwarm de sojadrink. Giet de aardappelen en knolselderij af, voeg de sojamelk toe en stamp met de pureestamper tot een gladde puree.

9
9

Giet de witte bonen af en stamp door de puree.

10
10
  • ¼ tl gemalen nootmuskaat

Roer de snijbonen en het citroenrasp erdoor en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Bestrooi met de noten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.