Biologische recepten
Biologische recepten

Biologische recepten

Biologisch eten? Goed bezig! Allerhande helpt je biologische recepten te koken met producten van boeren die de natuur haar werk laten doen. Tip: kook in het seizoen. Ook dit is een stuk duurzamer!

Gevulde courgette (biologisch)

Gevulde courgette (biologisch)

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de courgettes in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de zaadlijsten grof en hou apart.
  2. Halveer de puntpaprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de bosuitjes en de knoflook fijn. Snijd de stelen van de koriander fijn en snijd de blaadjes grof. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil, snijd in kleine blokjes van een ½ cm. Laat de mais en zwarte bonen uitlekken in een vergiet.
  3. Verhit de olie in een hapjespan op hoog vuur en bak het gehakt in 4 min. rul. Zet het vuur lager, voeg de picadillo, courgettezaadlijsten, paprika, bosui, knoflook, mais, zwarte bonen en de helft van de fijngesneden korianderstelen toe, roerbak 5 min. Breng eventueel op smaak met zout.
  4. Leg de gehalveerde courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat, verdeel de gehaktvulling over de courgettehelften. Bak de courgettes ca. 15 min. in het midden van de oven.
  5. Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Pureer met de staafmixer de zuivelspread met het limoensap en -rasp, het water en de rest van de korianderstelen tot een gladde saus.
  6. Haal de courgettes uit de oven. Verdeel de avocado erover. Besprenkel met de koriander-limoensaus en bestrooi met de korianderblaadjes.
Wat betekent biologisch eten?

Wat betekent biologisch eten?

Vraag je je weleens af wat biologisch eten nou precies is? Bij de productie van biologisch eten wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met milieu en dierenwelzijn. Zo krijgen dieren meer ruimte en gebruiken boeren alleen groene middelen. Ook producten zoals kaas, melk en eieren kunnen biologisch zijn. Twijfel je of een product biologisch is? Op alle verpakte biologische producten zit een Europees biologisch kenmerk. Wel zo handig!