Ge­le lin­zen­cur­ry

Makkelijker wordt het bijna niet: 5-10 min. bereiding voor jou en dan lekker laten pruttelen.

(24) waardeer
hoofdgerecht Makkelijker wordt het bijna niet: 5-10 min. bereiding voor jou en dan lekker laten pruttelen. 4 personen
4 24

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
  2. Verhit de kokosolie in een hapjespan en fruit de ui met de kruidenpasta 5 min. op laag vuur. Voeg de bloemkool, gele linzen, tuinerwten, tomaten, groentebouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 25 min. op laag vuur koken tot de linzen gaar zijn. Roer regelmatig.

combinatietip:

Serveer met basmatirijst, papadums en mangochutney.

dieettip:

Gebruik je groentebouillontabletten van een ander merk, dan is dit recept niet langer vegan.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 45 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 22 g
Tags
Ook te zien in
januari 2020

Gele linzencurry

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­le lin­zen­cur­ry

1
1
  • 1 middelgrote ui
  • 1 bloemkool

Snipper de ui. Snijd de bloemkool in kleine roosjes.

2
2
  • 2 el kokosolie
  • 2 el Patak's Madras Indiase kruidenpasta in pot

Verhit de kokosolie in een hapjespan en fruit de ui met de kruidenpasta 5 min. op laag vuur.

3
3
  • 250 g AH Biologisch gedroogde gele splitlinzen
  • 300 g diepvries tuinerwten
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 1 Knorr biologisch groentebouillontablet
  • 500 ml water

Voeg de bloemkool, gele linzen, tuinerwten, tomaten, groentebouillontablet en het water toe en breng aan de kook.

4
4

Laat met de deksel op de pan 25 min. op laag vuur koken tot de linzen gaar zijn. Roer regelmatig.

combinatietip:

Serveer met basmatirijst, papadums en mangochutney.

dieettip:

Gebruik je groentebouillontabletten van een ander merk, dan is dit recept niet langer vegan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.