bewaar
Gele linzencurry
Gele linzencurry
bewaar

Gele linzencurry

Makkelijker wordt het bijna niet: 5-10 min. bereiding voor jou en dan lekker laten pruttelen.

35 min. bereiden
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgrote ui

1

bloemkool

2 el

kokosolie

2 el

Patak's Madras Indiase kruidenpasta in pot

250 g

AH Biologisch gedroogde gele splitlinzen

300 g

diepvries tuinerwten

400 g

tomatenblokjes in blik

1

Knorr biologisch groentebouillontablet

500 ml

water

Makkelijker wordt het bijna niet: 5-10 min. bereiding voor jou en dan lekker laten pruttelen.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Snijd de bloemkool in kleine roosjes.

2

Verhit de kokosolie in een hapjespan en fruit de ui met de kruidenpasta 5 min. op laag vuur. Voeg de bloemkool, gele linzen, tuinerwten, tomaten, groentebouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 25 min. op laag vuur koken tot de linzen gaar zijn. Roer regelmatig.

combinatietipServeer met basmatirijst, papadums en mangochutney.

dieettipGebruik je groentebouillontabletten van een ander merk, dan is dit recept niet langer vegan.