Vegan erwtensoep met kikkererwten
Erwtensoep: een Hollandse klassieker maar dan helemaal veganistisch

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g winterpeen
- 300 g preien
- 1 middelgrote ui
- 2 tenen knoflook
- 500 g AH Biologisch gedroogde spliterwten
- 3 Knorr biologische groentebouillontabletten
- 2 laurierblaadjes
- 2 liter water
- 350 g kikkererwten in pot
- 160 g vegan rookworst
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Schrap de winterpeen en snijd in plakjes. Was de prei en snijd in ringen. Snijd de ui in ringen en halveer de knoflook. Doe de winterpeen, prei, ui, knoflook, spliterwten, groentebouillontabletten en laurierblaadjes met het water in een ruime pan en breng aan de kook. Laat 45 min. op laag vuur met de deksel op de pan koken. Roer af en toe.
- Doe de kikkererwten in vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met de staafmixer. Snijd de vegan rookworst in dunne plakjes en voeg samen met de kikkererwten toe aan de soep. Verwarm nog 3 min.
combinatietip:
Lekker met roggebrood.
dieettip:
Gebruik je groentebouillontabletten van een ander merk, dan is dit recept niet langer vegan.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 625 kcal
- eiwit 38 g
-
koolhydraten 89 g
waarvan suikers 15 g -
vet 10 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 1.600 mg
- vezels 12 g
Ook te zien in
Vegan erwtensoep met kikkererwten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vegan erwtensoep met kikkererwten
- 300 g winterpeen
- 300 g preien
- 1 middelgrote ui
- 2 tenen knoflook
Schrap de winterpeen en snijd in plakjes. Was de prei en snijd in ringen. Snijd de ui in ringen en halveer de knoflook.
- 500 g AH Biologisch gedroogde spliterwten
- 3 Knorr biologische groentebouillontabletten
- 2 laurierblaadjes
- 2 liter water
Doe de winterpeen, prei, ui, knoflook, spliterwten, groentebouillontabletten en laurierblaadjes met het water in een ruime pan en breng aan de kook.
Laat 45 min. op laag vuur met de deksel op de pan koken. Roer af en toe.
- 350 g kikkererwten in pot
Doe de kikkererwten in vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met de staafmixer.
- 160 g vegan rookworst
Snijd de vegan rookworst in dunne plakjes en voeg samen met de kikkererwten toe aan de soep. Verwarm nog 3 min.
combinatietip:
Lekker met roggebrood.
dieettip:
Gebruik je groentebouillontabletten van een ander merk, dan is dit recept niet langer vegan.