bewaar
Vegan erwtensoep met kikkererwten
Vegan erwtensoep met kikkererwten
bewaar

Vegan erwtensoep met kikkererwten

Erwtensoep: een Hollandse klassieker maar dan helemaal veganistisch

20 min. bereiden
50 min. wachten
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

winterpeen

300 g

prei

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

500 g

AH Biologisch gedroogde spliterwten

3

Knorr biologische groentebouillontabletten

2

laurierblaadjes

2 liter

water

350 g

kikkererwten in pot

160 g

vegan rookworst

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Erwtensoep: een Hollandse klassieker maar dan helemaal veganistisch

Aan de slag

1

Schrap de winterpeen en snijd in plakjes. Was de prei en snijd in ringen. Snijd de ui in ringen en halveer de knoflook. Doe de winterpeen, prei, ui, knoflook, spliterwten, groentebouillontabletten en laurierblaadjes met het water in een ruime pan en breng aan de kook. Laat 45 min. op laag vuur met de deksel op de pan koken. Roer af en toe.

2

Doe de kikkererwten in vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met de staafmixer. Snijd de vegan rookworst in dunne plakjes en voeg samen met de kikkererwten toe aan de soep. Verwarm nog 3 min.

combinatietipLekker met roggebrood.

dieettipGebruik je groentebouillontabletten van een ander merk, dan is dit recept niet langer vegan.