bewaar
Erwtensoep met chorizo en kikkererwten
Erwtensoep met chorizo en kikkererwten
bewaar

Erwtensoep met chorizo en kikkererwten

Olé! Deze goudkleurige erwtensoep krijgt een Spaans tintje door de pittige chorizo.

1 uur 15 min. bereiden
129waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

AH Biologisch gedroogde spliterwten

2 liter

water

2

kippenbouillonblokjes

2

laurierblaadjes

250 g

winterpeen

2

middelgrote uien

2 tenen

knoflook

250 g

chorizoworst

400 g

kikkererwten in blik

15 g

verse platte peterselie

450 g

fijne diepvries tuinerwten

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Olé! Deze goudkleurige erwtensoep krijgt een Spaans tintje door de pittige chorizo.

Aan de slag

1

Doe de spliterwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Doe samen met het water, de bouillonblokjes en laurierblaadjes in een soeppan en breng aan de kook. Laat 40 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.

2

Schil en snijd ondertussen de peen in dunne plakjes. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de chorizo in dunne plakjes. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Snijd de peterselie fijn. Voeg de peen, ui en knoflook toe aan de soep en laat nog 20 min. zachtjes koken. Roer regelmatig.

3

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar het bakvet. Verwijder de laurierblaadjes uit de soep en schenk het chorizobakvet erbij. Pureer met de staafmixer tot een egale soep. Voeg de kikkererwten, tuinerwten en peterselie toe en verwarm nog 5 min. op laag vuur. Schep de soep in diepe kommen en verdeel de chorizo erover.

tip

algemeenJe kunt de soep 2 dagen van tevoren maken. Bewaar de soep en uitgebakken chorizo apart van elkaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de soep op laag vuur en laat de chorizo op kamertemperatuur komen.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.