Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in stukken van 2 cm. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de broccoli toe en bak 2 min. mee.
Voeg het water en bouillonpoeder toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vegan soep
Vegan soep: van bijna elk soeprecept valt een plantaardige versie te maken. Van vegan erwtensoep tot romige champignonsoep… Wij laten je zien hoe!
Vegan soep recepten
Vegan soep maken: zo doe je dat
Ingrediënten
Aantal personen
1 middelgrote ui | |
2 tenen knoflook | |
500 gram broccoli | |
1 eetlepel milde olijfolie | |
750 ml water | |
1 eetlepel BioToday bouillonpoeder gistvrij |
Dit heb je nodig
staafmixer
Broccolisoep vegan
Broccolisoep vegan maken is niet heel lastig. Hij is negen van de tien keer helemaal veganistisch, maar om er zeker van te zijn kun je het beste dit recept gebruiken. Ook fijn: je hebt maar 5 ingrediënten nodig, op wat water na. Deze broccolisoep maak je trouwens makkelijk vooraf. Een dag later smaakt-ie nog lekkerder!
INGREDIËNTEN
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
500 g broccoli
1 el mild...
00:20