Vegan curry's

Vegan curry is een fantastisch veelzijdig gerecht met een smaakvolle basis. De currypasta of specerijen geven bergen smaak, en kokosmelk zorgt in veel gevallen voor romigheid. Een (plant)aardig feestje dus!

Vegan curry met kikkererwten, kokosmelk en rijst maken: zo doe je dat

Ingrediënten

Aantal personen

300 gram meergranenrijst

400 gram kikkererwten in blik

2 eetlepel (arachide)olie

70 gram Koh Thai gele currypasta

400 gram Chinese wokgroente taugé-rode paprika

400 ml kokosmelk

  1. Kook de rijst in ruim water in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan 15 min. staan.

  2. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken. Verhit de olie in een wok en fruit de currypasta 2 min. Voeg de roerbakmix toe en roerbak 2 min. mee. Voeg de kokosmelk en kikkererwten toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de curry met de rijst.

Groenten in Thaise currysaus

Lekker vegetarisch, Thais recept; de vertrouwede bloemkool, broccoli en sperziebonen in groene currysaus. Bekijk nu en ga direct aan de slag!

Groenten in Thaise currysaus maken:
Kook 300 gram zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en bak 180 gram tofu roerbakblokjes 1 minuut op hoog vuur. Snipper 2 uien. Schep de tofu uit de pan. V...

02:31