Vegan curry's

Vegan curry's

Vegan curry is een fantastisch veelzijdig gerecht met een smaakvolle basis. De currypasta of specerijen geven bergen smaak, en kokosmelk zorgt in veel gevallen voor romigheid. Een (plant)aardig feestje dus!

Vegan curry met kikkererwten, kokosmelk en rijst maken: zo doe je dat

Vegan curry met kikkererwten, kokosmelk en rijst maken: zo doe je dat

Ingrediënten

4 personen

300 gram

meergranenrijst

400 gram

kikkererwten in blik

2 eetlepel

(arachide)olie

70 gram

Koh Thai gele currypasta

400 gram

Chinese wokgroente taugé-rode paprika

400 ml

kokosmelk

  1. Kook de rijst in ruim water in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan 15 min. staan.
  2. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken. Verhit de olie in een wok en fruit de currypasta 2 min. Voeg de roerbakmix toe en roerbak 2 min. mee. Voeg de kokosmelk en kikkererwten toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de curry met de rijst.