Vegan curry's
Vegan curry is een fantastisch veelzijdig gerecht met een smaakvolle basis. De currypasta of specerijen geven bergen smaak, en kokosmelk zorgt in veel gevallen voor romigheid. Een (plant)aardig feestje dus!
Vegan curry met kikkererwten, kokosmelk en rijst maken: zo doe je dat
Ingrediënten
4 personen
300 gram | meergranenrijst | |
400 gram | kikkererwten in blik | |
2 eetlepel | (arachide)olie | |
70 gram | Koh Thai gele currypasta | |
400 gram | Chinese wokgroente taugé-rode paprika | |
400 ml | kokosmelk |
- Kook de rijst in ruim water in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan 15 min. staan.
- Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken. Verhit de olie in een wok en fruit de currypasta 2 min. Voeg de roerbakmix toe en roerbak 2 min. mee. Voeg de kokosmelk en kikkererwten toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de curry met de rijst.
Lekker bij curry
De hele dag vegan
Meer vegan en vega