Toetjes in een glaasje
Toetjes in een glaasje

Toetjes in een glaasje

Toetjes in een glaasje zijn de perfecte kerstdesserts, want zo’n toetje in een glas ziet er meteen feestelijk uit. En jij bepaalt voor welke laagjes je gaat, of dat nu eton mess, cheesecake of peer is. Vullen maar, die glaasjes!

Cheesecake in een glaasje

Cheesecake in een glaasje

Ingrediënten

4 personen

250 g

diepvries bramen

500 g

volle kwark citroen

2 el

poedersuiker

6

kletsmajoors roomboter

150 g

verse bramen

2 el

zachte parels (zilver)

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • deegroller

  1. Doe de bramen in een hoge kom en pureer met de staafmixer. Wrijf de fruitpuree door een bolzeef en vang de saus (bramencoulis) op in een kom.
  2. Meng 3 el bramencoulis door de helft van de citroenkwark. Roer de poedersuiker door de rest van de coulis.
  3. Doe de koekjes in een plastic zak en rol met de deegroller tot kruimels. Schep het koekkruim in de glazen.
  4. Verdeel de bramen-citroenkwark en de rest van de citroenkwark er in laagjes over. Schep een laagje bramencoulis op de kwark. Garneer met de verse bramen en zachte parels.