bewaar
Banoffee pie in een glas
Banoffee pie in een glas
bewaar

Banoffee pie in een glas

Het klassieke gebakje op een nieuwe, snelle manier: geserveerd in een glas met bitterkoekjes.

5 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

1 persoon

75 g

mascarpone

1 el

karamelsiroop

4

bitterkoekjes

1

banaan

Het klassieke gebakje op een nieuwe, snelle manier: geserveerd in een glas met bitterkoekjes.

Aan de slag

1

Roer de mascarpone in een kommetje los met de karamelsiroop en een klein snufje zout. Verbrokkel de bitterkoekjes. Snijd de (kleine) banaan in dunne schijfjes.

2

Maak in een wijd glas (tumbler) laagjes van achtereenvolgens een derde van de bitterkoekjes, de helft van de banaan en de helft van de karamelroom. Herhaal dit nog een keer en eindig met de rest van de bitterkoekjes.

tip

algemeenDe rest van de mascarpone kun je gebruiken voor de paté van gerookte zalm en limoen. Het recept voor deze paté vind je elders op deze website.

variatietipKoffieliefhebber? Verdeel 1 el sterke espresso over de bitterkoekjes.