Ba­nof­fee pie in een glas

Het klassieke gebakje op een nieuwe, snelle manier: geserveerd in een glas met bitterkoekjes.

(8) waardeer
nagerecht Het klassieke gebakje op een nieuwe, snelle manier: geserveerd in een glas met bitterkoekjes. 1 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

1 persoon

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Roer de mascarpone in een kommetje los met de karamelsiroop en een klein snufje zout. Verbrokkel de bitterkoekjes. Snijd de (kleine) banaan in dunne schijfjes.
  2. Maak in een wijd glas (tumbler) laagjes van achtereenvolgens een derde van de bitterkoekjes, de helft van de banaan en de helft van de karamelroom. Herhaal dit nog een keer en eindig met de rest van de bitterkoekjes.

variatietip:

Koffieliefhebber? Verdeel 1 el sterke espresso over de bitterkoekjes.

Tip:

De rest van de mascarpone kun je gebruiken voor de paté van gerookte zalm en limoen. Het recept voor deze paté vind je elders op deze website.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Banoffee pie in een glas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­nof­fee pie in een glas

1
1
  • 75 g mascarpone
  • 1 el karamelsiroop
  • 4 bitterkoekjes
  • 1 banaan

Roer de mascarpone in een kommetje los met de karamelsiroop en een klein snufje zout. Verbrokkel de bitterkoekjes. Snijd de (kleine) banaan in dunne schijfjes.

2
2

Maak in een wijd glas (tumbler) laagjes van achtereenvolgens een derde van de bitterkoekjes, de helft van de banaan en de helft van de karamelroom.

3
3

Herhaal dit nog een keer en eindig met de rest van de bitterkoekjes.

variatietip:

Koffieliefhebber? Verdeel 1 el sterke espresso over de bitterkoekjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.