bewaar
Banoffee taart
Banoffee taart
bewaar

Banoffee taart

Banaan, pecannoten, slagroom: elke laag is weer een verrassing in deze Engelse toptaart!

50 min. bereiden
25 min. oventijd
4 uur wachten
118waarderingen

Ingrediënten

10 porties

397 g

gecondenseerde volle melk

135 g

witte basterdsuiker

265 g

tarwebloem

200 g

ongezouten roomboter

1 tl

zout

1

middelgroot ei

2 el

koud kraanwater

1 kg

gedroogde bruine bonen

70 g

ongezouten pecannoten

6

bananen

2 tl

citroensap

250 ml

verse slagroom

8 g

vanillesuiker

1 stick

espressopoeder

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • taartvorm (Ø 28 cm)

  • bakpapier

  • ovenschaal (30 x 20 cm)

Banaan, pecannoten, slagroom: elke laag is weer een verrassing in deze Engelse toptaart!

Aan de slag

1

Vul een pan met ruim water en doe het ongeopende blikje melk erin. Breng aan de kook en laat 3 uur op laag vuur koken met de deksel op de pan. Neem het blikje uit de pan en laat afkoelen. Dit duurt ca. 1 uur. Kneed ondertussen de suiker, bloem, boter en het zout in een kom tot een kruimelig deeg.

2

Splits het ei. Voeg de eidooier en het ijskoude water toe aan het ei-bloemmengsel. Kneed tot een soepel deeg. Vorm het deeg tot een platte bal, verpak in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 °C.

3

Vet de taartvorm in met boter. Rol het deeg met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 35 cm doorsnede. Bekleed de vorm met de deeglap. Prik met een vork gaatjes in de bodem en snijd de randen bij. Bedek de bodem met bakpapier en vul met de gedroogde bonen (blind bakken). Bak ca. 15 min. in de oven. Neem uit de oven, verwijder de bonen en het bakpapier en bak in nog ca. 10 min. goudbruin.

4

Hak de noten grof, doe ze in de ovenschaal en zet de laatste 7 min. bij de bodem in de oven. Laat 30 min. afkoelen op een rooster en verwijder de vorm. Pel de bananen en snijd in plakjes van 1,5 cm. Besprenkel met het citroensap. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en 3/4 van de espressopoeder. Verdeel de gekaramelliseerde melk over de deegbodem. Bestrooi de melk met de noten en leg de banaan erop. Verdeel daarna de slagroom erover. Bestrooi de taart licht met de rest van de espressopoeder. Lekker!

Banoffee

Instructievideo - 03:17 min.

Blind bakken

Instructievideo - 00:50 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Banoffee taart

Banaan, pecannoten, slagroom: elke laag is weer een verrassing in deze Engelse toptaart!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig