Spe­cu­laas­ti­ra­mi­su

We sluiten Pakjesavond af met een cadeautje in de vorm van dit waanzinnige dessert.

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 348 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(29) waardeer
nagerecht We sluiten Pakjesavond af met een cadeautje in de vorm van dit waanzinnige dessert. 8 personen
4 29

Ingrediënten

Keukenspullen
  • langwerpig ovenschaaltje 15 x 20 cm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de espressostick in een laag schaaltje en meng er het hete water door. Boen de mandarijn schoon en rasp de oranje schil. Klop de slagroom stijf met een mixer. Roer de mascarpone los met een vork. Spatel de mascarpone samen met 2 tl mandarijnrasp (per 8 personen) en de karamelsiroop door de slagroom.
  2. Dip de speculaas een voor een in de espresso en verdeel over de ovenschaal. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Dip weer de speculaas een voor een in de espresso en verdeel over het mascarponemengsel. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover. Verkruimel de rest van de speculaas erboven. Strooi de cacaopoeder erop met behulp van een zeef.
  3. Laat de tiramisu 60 min. opstijven in de koelkast. Rooster vlak voor serveren het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Verdeel over de tiramisu.

Tip:

Douwe Egberts espressosticks zijn alleen verkrijgbaar in grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ze vervangen door Nescafé Gold koffiesticks.

bewaartip:

Je kunt de tiramisu 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 348 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 16  g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Speculaastiramisu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spe­cu­laas­ti­ra­mi­su

1
1
  • 1 espressostick
  • 50 ml water
  • 1 mandarijn

Doe de espressostick in een laag schaaltje en meng er heet water door. Boen de mandarijn schoon en rasp de oranje schil.

2
2
  • 125 ml verse slagroom
  • 250 g mascarpone
  • 2 el karamelsiroop

Klop de slagroom stijf met een mixer. Roer de mascarpone los met een vork. Spatel de mascarpone samen met 2 tl mandarijnrasp (per 8 personen) en de karamelsiroop door de slagroom.

3
3
  • 67 g bakkersspeculaas

Dip de speculaas een voor een in de espresso en verdeel over de ovenschaal. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover.

4
4
  • 67 g bakkersspeculaas

Dip weer de speculaas een voor een in de espresso en verdeel over het mascarponemengsel. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover.

5
5
  • 66 g bakkersspeculaas
  • ½ el cacaopoeder

Verkruimel de rest van de speculaas erboven. Strooi de cacaopoeder erop met behulp van een zeef.

6
6

Laat de tiramisu 60 min. opstijven in de koelkast.

7
7
  • 30 g amandelschaafsel

Rooster vlak voor serveren het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Verdeel over de tiramisu.

bewaartip:

Je kunt de tiramisu 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.