bewaar
Herfstige tiramisu met mandarijnen
Herfstige tiramisu met mandarijnen
bewaar

Herfstige tiramisu met mandarijnen

Geen koffie en lange vingers, maar mandarijn en bitterkoekjes in deze tiramisu.

25 min. bereiden
206waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

vanillestokje

125 g

verse slagroom

3 el

witte basterdsuiker

100 g

mascarpone

6

mandarijnen

8

bitterkoekjes

4 el

sambuca

4 tl

cacaopoeder

Geen koffie en lange vingers, maar mandarijn en bitterkoekjes in deze tiramisu.

Aan de slag

1

Snijd met een scherp mes het vanillestokje in de lengte doormidden, schraap met de punt van het mes het zwarte merg eruit. Klop de slagroom stijf. Roer het vanillemerg met de suiker door de mascarpone. Schep de slagroom er voorzichtig door. Snijd met een scherp mes de onder- en bovenkant van de mandarijnen en vervolgens de schil eraf (tot en met het witte vliesje). Snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit en vang het sap op.

2

Verbrokkel de koekjes. Verdeel de helft van de bitterkoekjes over de glazen en druppel de helft van de sambuca en wat opgevangen mandarijnensap erover. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover en leg daarbovenop enkele stukjes mandarijn. Verdeel de rest van de verbrokkelde koekjes erover en druppel de rest van de sambuca en wat mandarijnensap erover. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover. Bestrooi de tiramisu tot slot met cacao en garneer met de rest van de mandarijn.