bewaar
Nieuwe stijl tiramisu
Nieuwe stijl tiramisu
bewaar

Nieuwe stijl tiramisu

Deze zonnige variant met sinaasappel en advocaat vráágt bijna om een tweede portie.

25 min. bereiden
2 uur wachten
193waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

mascarpone

50 g

witte basterdsuiker

175 ml

sinaasappelsap

12

lange vingers

200 ml

advocaat

100 ml

verse slagroom

2 el

cacaopoeder

2

handsinaasappels

Dit heb je nodig

  • kleine rechthoekige schaal of cakevorm

Deze zonnige variant met sinaasappel en advocaat vráágt bijna om een tweede portie.

Aan de slag

1

Klop in een kom met de handmixer de mascarpone, suiker en 50 ml (per 4 personen) sinaasappelsap in ca. 3 min. luchtig. Verdeel de helft van de mascarpone gelijkmatig over de bodem van de schaal.

2

Schenk de rest van het sinaasappelsap in een diep bord. Wentel de lange vingers enkele seconden door het sap en leg ze naast elkaar op de mascarpone. Verdeel de advocaat over de lange vingers. Schep hierop de resterende mascarpone en strijk het glad. Klop de slagroom halfstijf. Verdeel de slagroom gelijkmatig over de mascarpone. Laat de tiramisu in de koelkast in ca. 2 uur opstijven.

3

Bestrooi de tiramisu met cacaopoeder. Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees. Snijd de partjes tussen de vliezen uit. Schep met een grote lepel de advocaattiramisu uit de schaal op de bordjes en garneer met de sinaasappel.

Slagroom kloppen

Instructievideo - 01:31 min.