bewaar
Herfstfruit tiramisu
Herfstfruit tiramisu
bewaar

Herfstfruit tiramisu

Met vers vruchtensap en blauwe bessen.

25 min. bereiden
2 uur wachten
571waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

mascarpone

50 g

witte basterdsuiker

175 ml

vers sap appel-peer-framboos

12

lange vingers

150 g

bramen

150 g

blauwe bessen

125 ml

verse slagroom

1 el

cacaopoeder

Dit heb je nodig

  • schaal (Ø 20 cm)

Met vers vruchtensap en blauwe bessen.

Aan de slag

1

Klop de mascarpone met de basterdsuiker en 50 ml vruchtensap (per 4 personen) luchtig met een mixer. Bestrijk de bodem van de schaal met de helft van het mascarponemengsel. Schenk de rest van het sap in een diep bord. Wentel de lange vingers één voor één door het sap en leg ze naast elkaar op het mascarponemengsel. Druk een beetje aan.

2

Bestrijk met de rest van de mascarpone en verdeel de bramen en de bessen erover. Klop de slagroom half stijf en bestrijk het fruit ermee. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi de bovenkant van de tiramisu vlak voor serveren met cacao.

bewaartipJe kunt de tiramisu 's ochtends al bereiden. Bewaar afgedekt met vershoudfolie in de koelkast en bestrooi vlak voor serveren met cacao.

Tiramisu maken

Instructievideo - 06:41 min.