- 1
- 2
- 3
Spaanse toetjes
Sluit je maaltijd af met Spaanse nagerechten. Van crema catalana tot churros, een scala aan zoete lekkernijen. Met welk toetje sluit jij je Spaanse diner af?
Ingrediënten
Spaanse recepten
Nog meer toetjes
Sluit je maaltijd af met Spaanse nagerechten. Van crema catalana tot churros, een scala aan zoete lekkernijen. Met welk toetje sluit jij je Spaanse diner af?
Spaanse recepten
Nog meer toetjes
Aantal personen
0.5 citroen | |
25 gram maizena | |
500 ml volle melk | |
1 kaneelstokje | |
4 middelgrote eieren | |
200 gram kristalsuiker |
vershoudfolie
ovenvaste schaaltjes (Ø 9 cm)
crème brûlée-brander
Boen de citroen schoon. Schaaf met een dunschiller 2 gele reepjes van de halve citroen. Klop de maizena los met 50 ml melk (per 4 personen). Verwarm de rest van de melk in een pan met de citroenschil en het kaneelstokje tot het net begint te koken. Zet het vuur uit.
Splits de eieren (het eiwit wordt niet gebruikt). Klop in een pan de eidooiers los met ¾ van de suiker. Voeg het maizenamengsel toe en roer erdoor.
Zeef de melk en voeg al kloppend met een garde de warme melk toe. Verwarm het mengsel al roerend op middelhoog vuur ca. 3-4 min. tot er een dikke vla ontstaat.
Verdeel over de schaaltjes, dek af met vershoudfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast. Verdeel er vlak voor het serveren de rest van de suiker erover en karameliseer met de crème-brûléebrander. Serveer direct.