bewaar
Beschonken biscuits
Beschonken biscuits
bewaar

Beschonken biscuits

1 uur 5 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4

verse eieren

250 g

suiker

1 mespunt

anijspoeder

100 g

bloem

½ theelepel

kaneel

boter om in te vetten

bloem om te bestuiven

1

citroen

4 eetlepels

honing

1

kaneelstokje

1 dl

witte wijn

½ dl

rum

Dit heb je nodig

  • zeef

  • bakpapier

  • vierkante of rechthoekige ovenschaal, 22-24 cm

Aan de slag

Ovenschaal met bakpapier bekleden. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Eieren splitsen. In ruime kom eierdooiers met 100 g suiker en anijs heel dik en romig kloppen in ca. 10 minuten. In vetvrije kom eiwitten stijf kloppen. Eiwit luchtig door dooiermengsel spatelen. Bloem boven kom zeven en in 3 gedeelten door beslag spatelen. Kaneel toevoegen. Beslag in schaal schenken. Biscuit op rooster in 35 à 40 minuten goudbruin en gaar bakken. Voor de siroop: Citroen schoonboenen en de schil afraspen. In steelpan 1 1/2 dl water met 150 g suiker, honing, citroenschil en doorgebroken kaneelstokje aan kook brengen. Mengsel 5 minuten laten koken. Siroop in kom schenken en laten afkoelen. Wijn en rum door afgekoelde siroop roeren, citroenschil en kaneelstokje verwijderen. Biscuit uit vorm halen en op keukenpapier storten. 10 Minuten laten afkoelen en in vierkanten van ongeveer 5 x 5 cm snijden. Biscuits even door siroop halen en op bord laten uitlekken.

tip

algemeenIn plaats van witte wijn en rum kan 1 1/2 dl sherry gebruikt worden.