bewaar
Sinaasappelwentelteefjes met sinaasappelroom
Sinaasappelwentelteefjes met sinaasappelroom
bewaar

Sinaasappelwentelteefjes met sinaasappelroom

25 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

sinaasappel

6 sneetjes

witbrood

2 dl

slagroom

4 eetlepels

sinaasappeljam

2

eieren

4 eetlepels

suiker

3 dl

melk

30 g

boter

Aan de slag

Sinaasappel schoonboenen en oranje deel van schil fijn raspen. Korsten van brood snijden en sneetjes diagonaal halveren. In kom slagroom met sinaasappeljam stijfkloppen en tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren. In diep bord eieren met suiker en sinaasappelrasp loskloppen en verdunnen met melk. Sneetjes brood in eimengsel laten weken. In koekenpan 10 g boter verhitten, 4 halve sneetjes brood een beetje laten uitlekken en in boter aan beide zijden goudbruin bakken. Op dezelfde wijze overige sneetjes brood bakken. Sinaasappelwentelteefjes dakpansgewijs op schaal leggen en serveren met sinaasappelroom.